Lukuaika: Sanna Laitisen teini-iän runo levytettiin

Sanna Laitisen teini-iän runo levytettiin

Sanna Laitinen on monille Aurinkorannikon suomalaisille tuttu hahmo monesta eri yhteydestä. Harvempi tietää, että nuorena tyttönä hän kirjoitti aktiivisesti runoja. Nyt yksi hänen teinivuosien tuotoksistaan on julkaistu lauluna Badding Rockers yhtyeen toimesta.

-Tunsin Sannan hyvin silloin nuorempana ja hän esitteli minulle aina välillä kirjoittamiaan runoja. Näytin Kuunsirpillä tekstiä ja sävellystäni laulajallemme Marko Haavistolle jo tuoreeltaan 90-luvun alussa, mutta silloin se jäi toteuttamatta. Nyt kun keräsimme materiaalia uutta levyämme varten Haavisto muisti biisin ja toivoi sitä mukaan sessioon. Levyllehän se sitten ansaitusti päätyi, Mika Rokka Badding Rockersista kertoo.

Badding Rockers julkaisi syksyllä uuden levyn ja keikkailee nyt harvakseltaan. (kuva: Pasi Rytkönen)

Rokka kehuu Kuunsirpillä tekstiä mainioksi.

-Teksti on hienoa ja puhdasta teinilyriikkaa, romantiikkaa ja angstiakin. Tuohon maailmaan ei näin keski-ikäisen miehen näkökulmasta noin vain sukelletakaan. Hienoja kielikuvia kaikkinensa, niiden syvimmän merkityksen taitaa tietää vain Sanna itse.

- Mainos -

Sanna Laitinenkin pitää Kuunsirppiä yhtenä onnistuneimmista teini-iän runoistaan.

Kuunsirpillä on vielä jälkeenpäin luettuna ja kuunneltuna aika selkeää tekstiä. Kun olen lukenut noita vanhoja kirjoituksiani, melko sekaviakin kyhäelmiä siellä on joukossa, Laitinen nauraa.

Kuunsirpillä ihan originaalina.

Teiniangstia purkamassa

-Joitain runoja lukiessa korvat punoittavat, toisaalta on kiva huomata, että aika kivoja kielikuvia olen teiniangstissanikin onnistunut välillä kirjoittamaan.

Laitinen kertoo että 16-17 vuotiaana hän kirjoitti melko paljon erilaisia tekstejä.

-Kirjoittaminen tuntui silloin hyvältä purkautumistavalta erilaisista tunnekuohuista. Aika angstisia tekstit näyttävät pääosin olevan, vaikkei elämä niin angstista silloin ollutkaan. Tai voihan se olla että aika on kullannut muistot teinivuosista.

Oheinen runo julkaistiin Lahden Runomarathon kisassa vuonna 1988. Se rankattiin silloin kirjan kymmenen parhaimman runon joukkoon.

Aikuisemmalla iällä Laitinen ei juurikaan ole palannut kirjoitusharrastuksen pariin.

-Mielessä on kyllä käynyt, että jotain voisi vielä kirjoitellakin. Silloin teininäkin kirjoittelin runojen lisäksi pidempiä tekstejä, sellaisia mininovelleja. Jostain pitäisi löytää palava intohimo kirjoittamiseen, teininä se angsti oli hyvä yllytin.

Ehkä vielä joskus innostun jotain kirjoittamaan, sanoo aikuistunut Sanna Laitinen, joka toimii nykyään Fuengirolassa Smart Work Plazan community managerina.

Sanna Laitisen sanoittama Badding Rockersin kappale Kuunsirpillä löytyy kaikista yleisimmistä suoratoistopalveluista. Käykää ihmeessä kuuntelemassa vaikkapa tästä alta klikkaamalla.

- Mainos -

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...