Lukuaika: Ruotsalaisomisteinen huippuravintola Málagassa – Dynamit tarjoaa nimensä mukaisia räjähtäviä makuelämyksiä

Ruotsalaisomisteinen huippuravintola Málagassa – Dynamit tarjoaa nimensä mukaisia räjähtäviä makuelämyksiä

Málaga on mitä mainioin ravintolakaupunki. Sieltä löytyy sopiva ravintola joka makuun. Yksi vahvassa nousussa oleva ravintola on ruotsalaisomisteinen Dynamit.

-Päätös ravintolan perustamisesta syntyi, kun työskentelimme yhdessä Norjassa tyttöystäväni Dilan Leijosin kanssa. Eräänä iltana muutaman viinilasin jälkeen päädyimme siihen, että olemme työskennelleet jo tarpeeksi muille, nyt on aika tehdä omista unelmista totta, Devrim Varhos kertoo.

Devrim Varhos ja Dilan Leijos toteuttavat Málagassa unelmaansa ravintoloitsijoina.

 

Tuon päätöksen jälkeen pariskunta lähti tapaamaan Devrimin isää Málagaan. Kauan ei nokka tuhissut, kun ravintolan kiinteistö oli löytynyt ja prosessi lähtenyt käyntiin. Elokuussa 2020 Dynamit by D&D avasi ovensa.

- Mainos -

Asiakkaita jonoksi asti

Ravintolan maine alkoi kasvaa pikkuhiljaa. Tripadvisorissa ja muissa ravintoloita rankkaavissa palveluissa sijoitus nousi kohisten. Tällä hetkellä Dynamit voi ylpeillä Tripadvisorin ykköspaikalla. Ja se näkyy myös ravintolan varaustilanteessa.

Dynamit on noussut Trip Advisorissa Málagan ravintoloiden ykköseksi.

Ennakkovaraus Dynamitiin on välttämätön. Ravintolassa istuessa ovella käy jatkuvasti ihmisiä kyselemässä, josko tilaa löytyisi.

-Meillä on vähintään viikon jono. Laittakaa varaus netin kautta, Devrim kertoo kohteliaasti kyselijöille.

Kiihkeimpinä aikoina jono saattaa olla useitakin viikkoja. Netissä kannattaa kuitenkin laittaa nimi jonotuslistalle, meilläkin kävi tuuri, saimme pöydän juuri sille illalle, kuin halusimme.

Lue myös: Málagassa on eniten Michelin-ravintoloita

Ja hyvä tuuri kävikin. Dynamitin ruoka ja palvelut ovat huippuluokkaa. On miellyttävää nähdä, kuinka ammattilaiset toimivat kovassa kiireessä. Kiireen tuntu on poissa, jokaiselle asiakkaalle riittää juuri sopivasti aikaa.

Valtava makujen kirjo

Otimme aluksi kampasimpukoita. Ne tulivat kukkakaalipyreen ja omenalisukkeen kanssa. Omena teki annoksesta miellyttävän raikkaan, ja sen kruunasi ruskistettu voi, jossa oli mukana hasselpähkinöitä.

Omena tuo kampasimpukkaan mukavaa raikkautta.

Toinen alkupala oli illan kuningasruoka. Laadukkaasta naudan sisäfileestä tehty tartar. Makuja tulvi suuhun monenlaisia. Annoksessa oli käytetty pikkelöityä sipulia ja jalapenoa, limemajoneesia ja kruununa runsaasti parmesan juustoa. Jos pitäisi äänestää maailmaan paras nauta-tartar, omalla kokemuspohjallani antaisin ääneni Dynamitin tartarille.

- Mainos -

Lue myös: Blossom – Makujen ja visuaalisten kokemusten juhlaa Málagassa

Ensimmäisenä pääruokana nautimme ankka magretin. Annos oli erinomainen, ankan kypsyys täydellinen ja kastike maukas. Dynamitin mittapuulla tämä annos oli tavanomaisin, erittäin hyvää, mutta ei mikään tajunnanräjäyttäjä.

Ankka magret punaviinikastikkeella on klassikko. Dynamitissa se on erinomaisen hyvää.

Sen sijaan seuraava pääruoka oli nimenomaan räjäyttäjä. Kyseessä oli tomaattirisotto, jossa oli vuohenjuustoa, manteleita, parsaa ja kesäkurpitsaa. Ensimmäinen haarukallinen toi suuhun hillittömän makujen kirjon. Harvoin makuaisti pääsee nauttimaan yhtä monesta mausta samanaikaisesti.

 

Risotto ei ollut perinteinen italialainen. Sen rakenne oli tiiviimpi, ei puuromainen. Se maistui myös samaan aikaan ravintolassa ruokailleelle Ani Antilalle.

-Risotto on yksi lempiruokiani, mutta harvoin uskallan sitä ravintolassa tilata. Nyt uskalsin ja se kannatti, hyvää oli, Antila hehkuttaa.

Testiryhmämme kanssa samaan aikaan Dynamitissa oli myös toinen suomalaisseurue nautiskelemassa. Oona, Ani, Rodrigo ja Sebastian olivat viettämässä tuplasynttäreitä ja kiittelivät ravintolan ruokaa ja palvelua.

Jälkiruokien osalta kysyimme Devrimin suosituksia.

-Olen jäätelömies. Vadelma- ja omenajälkkärit maistuvat varmasti, ravintoloitsija lupasi.

- Mainos -

Maistuivat, hyvä että luotimme. Vadelmajälkkärissä vahva marjan maku ja vaniljajäätelön pehmeys olivat hieno liitto. Omenakompotti oli myös erityisen maukas ja sille kivan lisä toi valkosuklaajätski.

Voiko mikään maistua paremmalta kuin vadelma ja vaniljajäätelö?

Mielenkiintoisia viinejä

Devrim tuntuu rakastavan espanjalaisia viinejä. Hänen silmänsä suorastaan liekehtivät, kun esitimme kysymyksen listalla olevasta palomino rypäleestä tehdystä valkoviinistä.

-Se on erityinen viini, ei varmasti jokaisen makuun. Tiettyä rohkeutta sen kokeileminen vaatii, Devrim kertoi.

Olimme rohkeita ja kokeilimme. Viini oli selvästi laadukasta tavaraa, mutta se jakoi kahden hengen testiryhmämme mielipiteet. Rouva Tuisku Pekkarinen piti viiniä erinomaisena, itse vierastin sen matalahappoisuutta, lähes hapottomuutta. Mutta mielenkiintoinen kokeilu ja kuten tiedämme, makuja on monia.

Dynamitin viinilista on huolellisesti mietitty. Siltä löytyy muutamia harvinaisempiakin viinejä, kuten palomino -rypäleestä tehtyä kuivaa valkoviiniä.

Kokeilustamme innostuneena ravintoloitsija toi maistettavaksemme pari muutakin viiniä ja niissä oli mukana todellisia löytöjä. Eli viineistä kannattaa kysellä, niistä saa hyvää infoa.

Kaiken kaikkiaan Dynamit oli hieno kokemus. Ravintolan sisustus on hillitty ja kodikas. Ravintola on aika pieni, vain 24 asiakaspaikkaa. Se on auki iltaisin keskiviikosta sunnuntaihin. Sijainti kannattaa katsoa kartalta, mutta se on vanhassa kaupungissa Cervantes teatterin ja Plaza Mercedin välissä.

 

 

 

 

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...