Uutiset Viihde

Rosalia voitti ensimmäisen Grammynsä

Rosalía teki espanjalaishistoriaa 62. Grammy-gaalassa. (Kuva: Roslían instagram)

Espanjan lippu liehui komeasti tämänvuotisessa Grammy-gaalassa viime viikonloppuna Los Angelesissa. Paras Latin rock, urban tai alternative -albumi kategoriassa voiton pokkasi Katalonian ylpeys Rosalía levyllään El Mal Querer.

 

Henkilökohtaisen merkkipaalun ohella 26-vuotias barcelonalainen teki myös historiaa, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun kyseisessä kategoriassa palkittiin täysin espanjalainen albumi.

Kiitospuheessaan laulaja ilmoitti olevansa tietysti yllättynyt ja onnellinen voitostaan, mutta nosti vielä suuremmaksi asiaksi sen, että myöhemmin illan aikana hän saisi vielä esittää yleisölle flamencopohjaisen esityksen.

Rosalía esitti illan aikana gaalayleisölle kaksi kappaletta: aivan uunituoreen flamencopop-kappaleen Juro Que, ja hip-hop -kuosiin uudelleen sovitetun version vuoden 2018 hitistään Malamente.

Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta kun espanjalainen artisti esiintyi Grammy-gaalassa. Ja gaala juhlittiin jo 62. kertaa.

Rosalía on ehtinyt toistaiseksi julkaista kaksi albumia. Vuonna 2017 päivänvalon näki esikoisalbumi Los Angeles. Seuraavana vuonna markkinoille saatiin nyt palkittu El Mal Querer.

Rosalía ei toki ollut illan ainoa espanjalaisvoittaja. Paras Latin pop -albumi kategoriassa pystin nappasi madridilainen Alejandro Sanz, joka muuten saapuu tulevana kesänä kahdelle keikalle Fuengirolaan. Mies nähdään Marenostrumin lavalla 4. ja 5. heinäkuuta.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa