Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 29.1.2020

 

Mercedes Benz lopettaa oman flopanneen Pick Up-sarjansa tuotannon Espanjassa. Mersu kaavaili x-sarjaksi nimetystä Pick Up -mallistostaan uutta luokan kärkeä, mutta kolmen vuoden jälkeen koko projekti ajetaan alas. Tällä hetkellä ei ole tiedossa korvaako Mersu mallinsa valmistuksen lopettamisen Espanjassa jollain muulla tuotannolla vai ei. Mersu ei ole kertonut paljonko flopannut projekti tuli sille kokonaisuudessaan maksamaan.

Kommentti: Kenties Mersun olisi syytä muistaa perisuomalainen sananlasku, jossa puhutaan suutarista…

La Ligassa nähtäneen vielä kovia siirtoja ja kauppoja, kun siirtoikkuna umpeutuu yli huomenna keskiyöllä. Rahaa poltettaneen satoja miljoonia, mutta päätöksiä pantataan viime hetkeen, sillä seurat odottelevat monen eri mahdollisuuden potentiaalista toteutumista viime hetkelle asti. Loppuviikon Espanjan mediaa hallinnevatkin uutiset pelaajasiirtoihin liittyen.

Espanjan alkuviikon suurin negatiivinen uutinen lienee ollut 5-vuotiaan lapsen löytyminen kuolleena hotellihuoneesta Logronan alueella. Asiasta on uutisoitu paljon ja osa aiheen uutisista lienee vääriä. Tällä hetkellä syytä lapsen kuolemaan ei tiedetä, mutta hänen äitinsä uskotaan yrittäneen mahdollisesti lapsen kuolemaan liittyen itsemurhaa. Hän yritti hypätä hotellihuoneen ikkunasta, mutta yritys jäi toteutumatta. Asian taustalla mahdollisesti vaikutti lasta koskenut huoltajuusriita, joka oli ilmeisesti kesken.

Kommentti: Joku voi uskoa, jos haluaa, että ihminen yrittää itsemurhaa hyppäämällä siinä onnistumatta. Useimmiten kyse on huomiohakuisuudesta, joka tulkitaan alan hoitopiireissä usein yksilön viimeisenä hätähuutona oman tilansa suhteen. Toisaalta oman lapsen kuolema syystä tai toisesta voi ajaa myös yksilön mitä erikoisempiin tekoihin, joten tästä tapauksesta on oikeasti vaikea sanoa mitään varmaa. Media uutisoikin silti asiasta ”faktoja” uutisnälkäiselle kansalle, joka rakastaa kaikkia negatiivisia uutisia lähes varauksetta. Kuulutko itse heihin?

Malagassa on tehty poikkeuksellinen pidätys, koska eräs ukrainalainen paikkakunnalla asunut henkilö oli tehnyt asiakirjaväärennöksiä välttääkseen hänelle määrätyt sakot.

Kommentti: Tarina opetus lienee lukijoille se, että sakkojen suhteen ei kannata pelleillä.

Ps. Luultavasti kaikki lukijat tietävät, että EU uudisti sakkoja koskevat perintäkäytännöt eri maiden välillä. Jos asia silti kiinnostaa, niin laittakaa palautetta vaikka Faceen, niin tarvittaessa kirjoitamme asiasta enemmän…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
8
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa