Lukuaika: Paseo Maritimon uudet pergolat alkavat valmistua

Paseo Maritimon uudet pergolat alkavat valmistua

Fuengirolan rannan ilmettä kohotetaan tulevaksi kesäksi uusimalla kaikki kaupungin rantaviivaa reunustavat pergolat.

Vanhat betonista ja puusta tehdyt pergolat alkoivat olla huonoon kuntoon kuluneita, eivätkä ne myöskään tarjonneet kovin hyvää suojaa kesän paahtavalta auringolta. Siksi Fuengirolan kaupunki päätti korvata kaikki vanhat pergolat uusilla, moderneilla, tyylikkäillä ja säätä kestävillä katoksilla.

Työt alkoivat vanhojen pergoloiden poistolla ja uusien runkojen pystytyksillä jo helmikuun alkupuoliskolla. Nyt projekti on edennyt niin pitkälle, että ensimmäiset uudet pergolat on saatu valmiiksi. Kaikkiaan rantakadun ja hiekkarannan väliin tulee 64 pergolaa. Viimeistenkin asennusten on trakoitus olla valmiina toukokuun puoliväliin mennessä.

- Mainos -

Uudet pergolat ovat saman korkuisia kuin vanhat, mutta muuten rakenteeltaan varsin erilaiset. Uusien katosten runko on säänkestäväksi käsiteltyä terästä. Runkojen päälle jännitetään erikoisvalmisteinen purjekangas suojaamaan auringolta. Kangas on suunniteltu kestämään jopa 100 kilometriä tunnissa puhaltavia tuulenpuuskia, ja sillä on 15 vuoden takuu.

Pormestari Ana Mula tarkasti tyytyväisenä ensimmäisiä valmistuneita katoksia. Kaikkiaan uusia pergoloita tulee 64 kappaletta.

Seitsemän kilometrin mittaisella rannalla on erikokoisia sisäänkäyntejä, ja niinpä niitä varjostavia pergoloita on myös erikokoisia. Suurimmat ovat leveydeltään peräti 19 metriä, näitä rakennelmia on kolme kappaletta. Toiseksi leveimmät ovat 14,2 metriä, ja niitä on kaikkein eniten, kaikkiaan 42 kappaletta. Hieman kapeampia, 13,95 metrisiä pergoloita tulee viisi kappaletta ja kaikkein kapeimpia, 13,25 metrisiä 14 kappaletta.

Rakennustöistä vastaa Probisa Vías y Obras yhtiö, jolle maksetaan projektin läpiviemisestä hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa (1.904.076,03€).

Pergoloiden yhteyteen tulee myös LED-valonauhat, joiden avulla rantojen valaistusta voidaan osaltaan säätää.

Vanhoista ajan ja eroosion syömistä pergoloista ei
jäänyt kuin reiät muuriin ja maahan. Nyt nekin on
paikattu.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...