Lukuaika: Renfe avaa reitin Málagasta Alicanteen – mutta luotijuna koukkaa Madridin kautta

Renfe avaa reitin Málagasta Alicanteen – mutta luotijuna koukkaa Madridin kautta

Aurinkorannikko ja Costa Blanca yhdistyvät nyt hitaahkolla junayhteydellä. Katso aikataulut!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Renfen AVE-luotijunaa kiitää päivittäin 1.6.24 alkaen Málagasta Alicanteen ja Murciaan Madridin kautta.

Espanjan valtiollinen rautatieyhtiö Renfe on ilmoittanut uusista junareiteistä, jotka yhdistävät kaksi suosittua Välimeren rannikon matkailualuetta toisiinsa: Aurinkorannikon ja Costa Blancan eli Kaakkois-Espanjan Valkoisen rannikon.

Nämä ovat myös suuria suomalaiskeskittymiä Espanjassa. Fuengirolan seudulla Aurinkorannikolla viihtyy noin 30.000 suomalaista ja Torreviejan seudulla Alicantessa noin 5.000 suomalaista, laskentatavoista riippuen.

Poikittaisyhteydet ovat Espanjan rautatieliikenteen suuri ratkaisematon ongelma. Rannikolta rannikolle ei ole suora junayhteyksiä, vaan liikenne sujuu sisämaan keskuksen eli pääkaupunki Madridin kautta.

- Mainos -

Liki kuusi tuntia raiteilla

Nyt Renfe edes yrittää yhdistää Málagan ja Alicanten sekä Murcian, vaikka reitti ei olekaan järin nopea, koska se kulkee Madridin kautta. Matka-aika Málagasta Alicanteen on 5 tuntia 35 minuuttia.

Autolla matka Aurinkorannikolta Alicanteen sujuu itse asiassa nopeammin ainakin paperilla, sillä ratin takana 500 kilometrin ajomatka kestää reilut viisi tuntia, toki taukoja laskematta – ja kaasujalan painavuudestakin riippuen.

Uusi junareitti lähtee Málagasta päivittäin klo 8:05, pysähtyy Alicantessa klo 13:30 ja saapuu Murciaan klo 14:37.

Näin ollen yhteys Malagan ja Murcian välillä junalla kestää yli kuusi tuntia, sillä matka kulkee Cuencan, Albaceten, Villenan ja Orihuelan kautta.

Junareitin aikataulu Málagasta Alicanten kautta Murciaan. AVE-luotijuna lähtee Málagasta joka aamu klo 8:05.

Madridissa ei tarvitse vaihtaa junaa

Madridissa ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa junaa, vaan Atocha-Almudena Grandes -rautatieasemalla odotellaan rauhassa kymmenisen minuuttia.

Takaisin päin juna lähtee Murciasta klo 15:32 ja Alicantesta klo 16:35, saapuen Malagaan klo 22:36. Paluussa matka Murciasta Málagaan kestää peräti seitsemän tuntia ja Alicantestakin yli kuusi tuntia, sillä reitti kulkee monien muiden paikkakuntien, kuten Ciudad Realin, Puertollanon, Córdoban ja Antequeran kautta.

Reitit ovat voimassa 1. kesäkuuta 2024 alkaen. Matka taittuu AVE-luotijunalla päivittäin Málagasta Alicanteen ja Murciaan, molempiin suuntiin. Renfe ottaa käyttöönsä kaksi AVE-luotijunaa, yhden kumpaankin suuntaan.

Lipun hinnat vaihtelevat 84 ja 90 euron välillä.

Junareitin aikataulu Murciasta Alicanten kautta Málagaan. AVE-luotijuna saapuu Málagaan joka ilta klo 22:36.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *