Lukuaika: Espanjan ilmatieteenlaitos varoittaa: kesästä on tulossa poikkeuksellisen kuuma ja kuiva

Espanjan ilmatieteenlaitos varoittaa: kesästä on tulossa poikkeuksellisen kuuma ja kuiva

Alkavasta kesästä on tulossa keskimääräistä kuumempi ja kuivempi koko Espanjassa, varoittaa paikallinen ilmatieteenlaitos.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Espanjan ilmatieteenlaitoksen (Aemet) alustava ennuste kesälle 2024 lupaa kuumaa ja kuivaa koko maahan. Ennuste perustuu dataan, jonka on toimittanut EU:n yhteinen ilmastonmuutos- ja ympäristötietopalvelu Copernicus.

Ennusteen mukaan meteorologisesta kesästä, eli kesä-heinä-elokuusta on hyvin todennäköisesti tulossa keskimääräistä lämpimämpi koko Espanjassa. Todennäköisyyden tälle on laskettu olevan 70-100%.

Samojen arvioiden mukaan on myös erittäin todennäköistä, että tästä kesästä tulee yksi koko mittaushistorian kuumimmista.

Copernicus-ennusteen perusteella Espanjaan on tulossa myös kuiva kesä.

- Mainos -

Se ei ole tietenkään kovin suuri uutinen Aurinkorannikolla, missä kuiva ja sateeton kesä on täysin normaalia, mutta tänä kesänä sateet näyttävät jäävän vähäisiksi myös muualla maassa.

Lue myös: Kevään sääennuste julki: kuumaa kyytiä luvassa Aurinkorannikolle

Aurinkorannikolla lämmin viikko

Aemetin tämänhetkinen ennuste (14.5.) lupailee Aurinkorannikon alueelle lämmintä, suomalaisittain ajateltuna kesäistä ja jopa helteistä säätä.

Maakunnan pääkaupunkiin Málagaan on luvassa 25-26 asteen päivälämpötiloja koko loppuviikolle. Yön alimmat lämpötilat asettuvat noin 18 asteen tietämille. Sateen riski on käytännössä olematon.

Fuengirolaan ennuste lupaa päivisin 24-26 astetta, öisin 15-17 astetta. Sateesta ei tarvitse olla huolissaan Fuengirolassakaan.

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • Ihanaa lämpöä ja iloa valoa täällä Fuengirolassa suomessa on kuulemma kurjaa ja ankeata soitin just sinne

    • No ei täällä nyt kovin ankeaa ole. Lämpötilat 25 hujakoilla ja aurinko paistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *