Rantakuntoon 2018

Aikataulu alkaa olla jo tiukilla, mikäli mielii täksi kesäksi rantakuntoon. Lehtien lööpit ja sosiaalinen media hehkuttavat artikkeleitaan joissa luvataan timmi ja sutjakka kroppa kuukaudessa.

Vaan onko tämä mahdollista? “Ei ole”, on vastaukseni. Toki kuukaudessa saa jo tuloksia aikaiseksi, mutta kuinka paljon, kuinka kannattavaa ja pysyvää semmoinen on, se onkin jo toinen juttu.

Kun ns. “sohvaperuna” lähtee yhtäkkiä liikkumaan kovalla tahdilla, todennäköisesti hän myös lopettaa yhtä nopeasti. Jos mukaan otetaan vielä ruokavalion muutokset ja mitä radikaalimpia nämä ovat, sitä todennäköisemmin myös tässä kohtaa tyssää.

Rantakunto rakennetaan paremminkin pitkällä aikavälillä. Se ei ole “jojolaihdutusta” eestaas. Ei niin, että lyhyessä ajassa yritetään päästä nopeisiin tuloksiin ja sen jälkeen taas into lopahtaa ja palataan lähtöruutuun.

- Mainos -

Siitä kärsii vain mieli ja kroppa. Vaan eikö kuitenkin olisi mukava olla haluamassasi rantakunnossa ympäri vuoden?

Parasta olisi silloin edetä askel askeleelta, varsinkin jos elämäntavoissa on paljon muutettavaa. Lisää liikuntaa pienissä erissä, jo yksikin liikuntakerta viikossa on hyvä alku, mikäli lähdet aivan nollasta liikkeelle.

Ruokavaliossa pätee ihan samanlainen periaate. Koeta karsia ensin osa huonoista valinnoista pois ja lisää tilalle hyviä. Toki ei ruokavalion tarvitse missään nimessä olla yltiöpäisen tiukka, herkkuhetkiäkin saa itselleen suoda.

Rantakuntoon vaikuttavat myös monet muut asiat kuten uni, lepo ja stressi, sillä kaikki nämä ovat osa kokonaisuutta ruokavalion ja liikunnan rinnalla.

Kokonaan toinen asia onkin, että mikä on rantakunto? Minun mielestäni se tarkoittaa sitä, että laitat bikinit päälle ja lähdet rannalle. Eihän rantaa ole tarkoitettu vain timmeille ja bodatuille vartaloille?

Nykyään valitettavasti kuitenkin liian paljon median tuomat paineet ulkonäöstä ja ihannevartalosta vaikuttavat ihmisten mieleen. Joka keväinen rantakunto-mainonta ei osaltaan helpota yhtään paineita omasta ulkonäöstä.

Ihmisvartaloita on monenlaisia ja olisihan se tylsää, jos kaikki näyttäisivät samalta. Toisella voi olla hieman ylipainoa, kun taas toisen on hankala saada lisäkiloja, vaikka kuinka yrittäisi.

On lihaksikkaampaa ja löysempää kroppaa sekä selluliittia. Mielestäni jokaisen tulisi voida olla ylpeä omasta vartalostaan, sillä jokainenhan itse päättää, millainen haluaa olla.

- Mainos -

Rantakunto on siis todellakin sitä kuka kysymykseen vastaa. Joten eiköhän siis vain lähdetä rannalle, nautita olostamme ja unohdeta turhat paineet ulkonäöstämme!

Riina Leppäkangas

Personal Trainer, Sol Beach Fitness Centre 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...