Rami Kääriäinen: Toivotaan, ettemme joudu tällä kertaa evakkoon maastopalon alta

Noin tuhat sotilasta ja palomiestä yrittää saada Sierra Bermejan maastopaloa kuriin. Alueelta on jouduttu evakuoimaan noin 3000 ihmistä.

Kun alueella viimeksi paloi viime syyskuussa, Kääriäiset joutuivat jättämään kotinsa Juzcarin kylässä liekkien läheisyyden vuoksi.

-Toivottavasti emme joudu tällä kertaa lähtemään evakkoon. Viranomaisilta on tullut jo evakuointivaroitus tekstiviestinä, mutta ainakin toistaiseksi tuulen suunta on sellainen, että välitöntä vaaraa ei ole. Savua on tällä hetkellä ilmassa todella sakeasti, kertoo Rami Kääriäinen Juzcarin kylästä.

Tässä Kääriäisen kuvaama video hetki sitten.

- Mainos -

-Palo alkoi eilen iltapäivällä Juzcarin ja Benahavisin rajalta, ei Pujerrasta, kuten monissa uutisissa on mainittu. Tämän tiedon vahvisti Juzcarin pormestari. Tuli levisi Pujerraan vasta myöhemmin.

Maastopalo riehuu Juzcarin, Benahavisin ja Pujerran alueella. Jyrkät rinteet ja muutenkin vaikea maasto vaikeuttavat sammutustöitä. Lentokoneet ja helikopterit eivät pystyneet toimimaan tänään päivällä, koska alueelle muodostui lämpöinversio ilmiö. Kuumuus oli ilmassa niin raju, että siinä ei olisi ollut turvallista lentää. Samoin näkyvyys oli lähes olematonta, koska tuuli oli niin heikkoa, ettei se hajottanut savua, vaan savu jäi leijailemaan paloalueen päälle.

Alueelta on toistaiseksi jouduttu evakuoimaan arviolta noin 3000 ihmistä. Heille on avattu hätäkeskus San Pedro Alcantaraan.

Yli 2000 hehtaaria on toistaiseksi palon alla. Viime syyskuussa paloi yhteensä noin 8000 hehtaaria.

Kartassa punaisella juuri nyt palava alue ja keltaisella viime vuoden paloalue.

 

Lue myös nämä:

https://fuengirola.fi/2022/09/06/temptation-islandia-kuvataan-maastopalon-kupeessa/

https://fuengirola.fi/2021/12/09/maastopalo-aurinkorannikolla-leviaa-kaariaiset-joutuivat-jattamaan-kotinsa-liekkien-edesta/

- Mainos -

Tässä Rami Kääriäisen ottamia kuvia paloaluuen reunalta Juzcarin kylästä:

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, Kuvat: Rami Kääriäinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...