tiistai, maalis 5, 2024

Ramadan!

Uusi vuosi tuo aina tullessaan päätöksiä ja lupauksia. Osittain nämä toistuvat vuosittain aivan samana. Uusina lupauksina voisi olla sähkön säästäminen, kierrätyksen suosiminen ja ympärivuotinen polkupyörän käyttö.

Hullummalta ei tuntuisi 12-16 tunnin pikapaaston käyttäminen säännöllisesti, illalla kuuden jälkeen ei mitään nassuun ja seuraavana aamuna kymmenen aikaan vasta jääkaapille. Tekee kuulemma gutaa.

Kroppa saisi ansaittua lepoa suolistopuolelle ja aikaa valmistautua päivän aherrukseen.

- Mainos -

Mielenkiintoisen lupauksen teki hyvä ystäväni Rauman ajoilta. Ravintola Kukossa tavatessamme ja hyvää lounasta oluen kanssa nauttien kaverini otti esille hänen lupauksensa, joka hieman viittasi tuolle uskonnolliselle puolelle. Ehdin jo epäillä hänen muuttaneen uskon suuntaa, mutta vaimonsa burkattomuus ja rukousmaton mahtumisen vaikeus salkkuun, aiheuttivat minulle helpottuneen huokauksen.

Ramadan, ilman alkoholia koko tammikuun ajan, korvaamaan tipatonta. Innostuksen siivittämät sanat suolsivat hänen suustaan: Ajattele Vesu, voi ottaa napanteria pimeän aikaan, kun Allah ei näe. Kesäkuussa tuo ajatus menisi jo ketuille, päättelin itsekseni. On hyvä että on ihmisiä jotka uhrautuvat edistyksen eteen. Uskoni lupauksen täyttymiseen vahvisti hänen tarjoilijalle esitetty pyyntö, olisiko nolla-olutta, ja kysymys, milloin täällä tulee pimeää.

Hyvää alkanutta vuotta!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...