Rakkaat lapset

Sofia-opiston aula täyttyy innokkaista pikku-tanssijoista. Värikkäät kengät vaihtuvat tanssitossuihin, kerrotaan tarinoita prinsessoista, Batmanista ja yksisarvisista. Esitellään uusia leluja, mekkoja, hiuspinnejä ja ampiaissukkia! Yhtäkkiä koko opisto herää energiseen eloon: on lauantai klo 12:45 ja lasten tanssitunti alkaa!

Tunnin aluksi kokoonnumme alkupiiriin, jossa jokainen voi kertoa kuluneelta viikolta yhden itselle tärkeän asian. Ihania kertomuksia lentelee ilmassa! Suosituimmat aiheet ovat feriat ja karkit. Yllättävän harvoin tulee noloja paljastuksia perhe-elämästä: ihan vain vanhemmille huojentavaksi tiedoksi!

Alkutarinoiden jälkeen on lempileikin aika: se on kiistatta patsashippa! Hipan jälkeen tankataan vettä ja esitellään ylpeinä uusia juomapulloja. Seuraavaksi aina jotakuta alkaa pissattamaan, alkuinnostuksella on osansa tässä, tottahan toki!

Tanssillinen osio alkakoon! Musa täyttää salin ja rytmi valtaa kehon. Rytmiikka onkin yksi tärkeä osa-alue tanssin opetuksessa. Jokainen löytää oikein rytmikkäästi oman tanssipaikkansa ja ihastelee sitä peilistä. Seuraavaksi harjoitellaan cha chan rytmiä taputtaen, tömistäen ja sitten ihan oikeilla askelilla.

- Mainos -

Musa vaihtuu ja nyt jokainen saa liihotella luovan tanssin maailmassa. Muutumme linnuiksi, lentäviksi lehdiksi, jopa lumihiutaleiksi koti-Suomen kunniaksi. Etsimme vaikutteita baletista, pyörimme ja melkein pyörrymme(!) Maalaamme opiston seinät uusiksi (ehdottomat lempivärit ovat pinkki ja vihreä) ja ihastelemme maalarimestariemme tuloksia.

On kontaktin aika! Valitsemme kenen kanssa haluaisimme juuri tänään tanssia ja aloitamme paritehtävät! Minä liimaan taikaliimalla yhteen selkiä, päitä, peppuja ja kylkiä ja liikumme salissa harjoitellen tanssin perushyppyjä! Yhdellä jalalla, tasajalkaa, laukaten kuin villivarsat, kyykyssä kuin pienet sammakot! Välillä liimaa lisätään kun se irtoaa ja nimenomaan yhtäkkinen kaverista irtoaminen saa riemunkiljahdukset kajahtelemaan yli musan sykkeen!

Aika rientää, mutta vielä ehdimme kertaamaan discotanssin, joka muuten sai debyyttinsä vuosi sitten joulugaalassa! Ehdoton kauden huipennus ja traditio, jonka haluamme säilyttää, sillä minä ja lapset olemme syntyneet parrasvaloihin!

On upea tunne näyttää suurelle yleisölle, mitä kaikkea olemme harjoitelleet ja niin hienosti yhdessä oppineet! Vauhdikkaan discoilun jälkeen on tanssitunnin loppuyhteyden aika, teemme halipiirin ja kiitämme kivasta tunnista. Ensi viikolla rokataan taas!

Henkäisen onnesta, ihailen teitä rakkaat lapset! Joka lauantai annatte palaa yhtä pelottomasti ja ilman huolta huomisesta, ilman epäilyksiä, täysillä! Te olette vapaita ja rohkeita kokeilijoita, te ette arastele. Ette pelkää epäonnistumisia, sillä teillä ei ole muureja, rotkoja eikä palaneita siltoja. Antaudutte täysillä hetkeen ja tanssitte ilman rajoja, elätte elämäänne tässä ja nyt!

Lasten tanssinopetus merkitsee minulle upeita ulottuvuuksia, toisin sanoen, monivivahteista ja luovaa opettajuutta. Opettajana saan eläytyä moneen erilaiseen rooliin: saan olla yhtä aikaa varaäiti, inspiraattori, tanssikasvattaja ja rohkaisija. Lasten kanssa saan myös itsekin olla hetken lapsi ja he kohtaavat minut kaltaisenaan.

Olen niin onnekas saadessani jakaa rakkauteni tanssiin: sytyttämään lapsissa liekin, joka minun sisälläni roihuaa. Olen etuoikeutettu antamaan lapsille aikuisen ymmärryksen, avun ja empatian. Ottamaan pienestä kädestä kiinni ja kutsua luottamaan.

Ja kun pikkusormet kietoutuvat minun sormieni ympärille, on yksi upeimmista luottamuksen osoituksista. Silloin sydämeni valtaa tunne, että juuri tämä on parasta maailmassa!

- Mainos -

Anna Sainila

Tanssinopettaja, Tanssikoulu Anna Palaa! – Sofia-opistolla

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...