Lukuaika: Putinin kaverilla on yhä miljoonahuvila Marbellassa – venäläisoligarkki kiersi talouspakotteet

Putinin kaverilla on yhä miljoonahuvila Marbellassa – venäläisoligarkki kiersi talouspakotteet

Venäjän duuman jäsen, Vladimir Putinin vankkumaton kannattaja Aleksi Chepa hallinnoi 15 miljoonan luksusvillaa Espanjan Aurinkorannikolla – ja oligarkin huvilan puutarhuri on ukrainalainen.

Venäläinen oligarkki Aleksei Chepa, 67, on löytänyt porsaanreiän pitääkseen kiinni 15 miljoonan euron huvilastaan Espanjan Aurinkorannikolla. Huolimatta kovista kansainvälisistä pakotteista venäläispoliitikolla on yhä hallussaan hulppea villa eksklusiivisella alueella Marbellassa.

Asiasta uutisoi brittiläinen tabloidilehti The Sun.

Chepaa kuvataan Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystäväksi.  

Oligarkin kartano sijaitsee Guadalmina Bajan alueella, joka on täynnä muita miljoonahuviloita.

- Mainos -

Naapureina Espanjan ex-pääministeri ja futistähti

Venäjän duuman jäsenen ja Putinin kannattajan lomakiinteistö on vain muutaman sadan metrin päässä Espanjan entisen pääministerin José María Aznarin kodista. Naapurina on myös kuuluisa jalkapallotähti, entinen Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Vicente del Bosque.

Lue myös: Tässä ovat Andalusian kaikki 21 Michelin-ravintolaa – Marbella on Aurinkorannikon ykkösalue

Aleksei Chepan huvila Marbellassa lepää yli hehtaarin tontilla. Miljööseen mahtuu mm. tenniskenttä, uima-altaita, hieno puutarha, piharakennuksia ja valtava kartanomainen päärakennus.

Yli hehtaarin trooppinen tontti

Chepan lomatila on kooltaan 10 725 neliömetriä, siis yli hehtaarin.

Se sisältää muun muassa urheilualueen, jossa on täysikokoinen tenniskenttä ja valtava uima-allas. Mediassa julkaistuista ilmakuvissa näkyvät allasta ympäröivät trooppiset puutarhat sekä useat ulkorakennukset.

Yksi pihataloista on turvamiesten ja valvontalaitteiden tyyssija. Päähuvilassa on olohuone, ruokasali, kirjasto, viisi makuuhuonetta, pelihuone ja paljon muuta.

”Vankkumaton Venäjän tyrannin kannattaja”

Aleksi Chepa on pitkäaikainen kansanedustaja Venäjän duumassa ja brittimedian mukaan vankkumaton ”Venäjän tyrannin kannattaja”, mikä tekee hänestä tiukkojen talouspakotteiden kohteen kautta maailman: niin EU:ssa, Yhdistyneestä kuningaskunnassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa.

Kremlin kaveri on ollut Vlogodan, Novgorodin, Kostroman, Tverin ja Smolenskin alueiden parlamentaarinen edustaja noin 12 vuoden ajan. Hänet valittiin duumaan vuonna 2011.

Venäjän kaksikamarinen parlamentti on nimeltään Liittokokous. Sen ylähuone on 200-paikkainen, alueita ja hallitusta edustavien senaattoreiden liittoneuvosto, ja alahuone kansalaisten äänestämä 450-paikkainen duuma.

- Mainos -

Lue myös: Venäläiset hakkerit iskivät espanjalaisen lentoyhtiöön – matkustajien pankkikortin tiedot vaarassa

Marbellan-villa siirrettiin pojan nimiin

Huolimatta siitä, että oligarkki-Chepan ulkomaiset varat on jäädytetty, Anti-Corruption Foundation on paljastanut, että Marbellan-luksushuvila on edelleen hänen hallinnassaan. Porsaanreikänä on se, että villa on siirretty Chepan pojan omistukseen.

Aleksei Chepan lapset ovat mediatietojen mukaan Nato-maiden asukkaita. Tytär asuu ja vaikuttaa Isossa-Britanniassa, poika taas Espanjassa.

Lue myös: Ukrainan presidentti Zelenskyi saapui Andalusiaan – tiukat turvatoimet Alhambran palatsilla

The Insider uutisoi, että Daniel Chepa, 25, johtaa Leniz Inversiones -nimistä yritystä. 2,9 miljoonan euron pääomayhtiö hoitaa kiinteistöjä, pääasiassa Marbellan-huvilaa.

Venäläisoligarkin puutarhaa hoitaa ukrainalainen firma

Espanjan maarekisterin otteen mukaan huvilan omistaa Betren Inversiones SL. Se on Chepan pojan yrityksen Leniz Inversionesin edellinen nimi.

Ja hämmästyttävää kyllä, brittitabloidin mukaan Putinin kaverin valtavaa uima-allasta ja puutarhoja pitää Marbellassa huippukunnossa ukrainalaisen Juri Korovchenkon puutarhayritys, joka on lähtöisin Tšerkassista, lähellä Kiovaa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...