Poliisi varoittaa ”vääristä” kolikoista

Espanjan Guardia Civil on varoittanut, että maassa on liikkeellä suri määrä kolikoita, jotka näyttävät euroilta, mutta ovat todellisuudessa jotain aivan muuta.

Guardia Civil on varoittanut virallisella Twitter-tilillään, että kolikkojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Espanjassa näyttää nimittäin olevan liikkeellä paljon kolikoita, jotka näyttävät yhden euron kolikoilta, mutta ovat todellisuudessa vieraita valuuttoja, ja arvoltaan vain murto-osan euroista.

Euron kolikon kanssa jokseenkin saman näköisiä, kokoisia ja painoisia ovat ainakin Jamaikan dollari (jonka arvo on n. 0,11 euroa), Dominikaanisen tasavallan viiden peson kolikko (0,076€), Venezuelan bolivar (0,19€) ja Argentiinan peso (0,0084€).

- Mainos -

Guardia Civilin mukaan näitä kolikoita levittävät ammattimaiset huijarit.

Jokin aika sitten Espanjassa on varoitettu vastaavasta ilmiöstä myös kahden euron kolikoiden suhteen. Sen kanssa saman näköisiä kolikoita ovat ainakin Thaimaan baht, Egyptin punta, Chilen sadan peson kolikko ja Bulgarian leva. Nämäkin ovat kaikki rahalliselta arvoltaan huomattavasti euroa pienempiä.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...