Espanja houkuttelee aurinkoa janoavia suomalaisia

Suomen talvi voi olla hyvin kuluttavaa, mikä saa ihmiset janoamaan enemmän aurinkoa elämäänsä. Yksi suomalaisille rakkaista matkakohteista on Espanja, jonne ihmiset matkustavat vuosittain.

Espanja ei ole ainoastaan turistikohde, vaan maahan matkustetaan myös asumaan. Toiset muuttavat vuosiksi tai peräti pysyvästi, kun taas toiset muuttavat vain talvikauden ajaksi. Oli matkan kesto pitkä tai lyhyt, on Espanja yksi parhaista kohteista suomalaiselle maailmanmatkaajalle. Espanjan auringon alla riittää tekemistä eri ikäisille ihmisille eri elämäntilanteissa.

 

Olit sitten opiskelija, joka haluaa opiskella uudessa ympäristössä tai työn perässä matkaava, on Espanja täynnä mahdollisuuksia myös suomalaisille. Espanja sopii myös hieman erilaisemmille ihmisille, kuten kryptovaluuttoihin sijoittajille. Jos kryptovaluutat olisi intohimosi ja etsit binance kokemuksia verkossa, eivät palmupuut ja lämmin ilmasto ainakaan haittaa toimintaasi. Jos taas olet etsimässä seikkailuita, voit niitä kohdata niin sukelluksen kuin muidenkin harrastusten parissa. Espanja tarjoaa jokaiselle jotakin.

- Mainos -

Töihin Espanjaan

Yhä useampi nuori lähtee tänä päivänä reppureissaamaan ja päätyy lopulta Espanjaan. Espanjassa ilmasto sekä suomalainen yhteisö tuovat oman tunnelmansa elämään Espanjassa. Espanjasta on myös usein kohtuullisen helppoa löytää työpaikka, sillä esimerkiksi puhelinmyyntiä järjestetään paljon juuri Espanjasta käsin. Lisäksi paikalliset ravintolat työllistävät paljon suomalaisiakin. Toisaalta suomalaiset osaavat myös itse työllistää itsensä, vaikka sitten avaamalla oman baarinsa kohderyhmälleen. Espanjassa on mahdollista työllistyä, jos odotukset eivät ole liian korkeat. Oman alan töitä voi olla haastavaa saada ilman espanjan kielen taitoa, mutta usein työtä löytyy etsivälle.

 

Jos matkustat Espanjaan töihin perheen kanssa, on hyvä jo etukäteen pohtia ratkaisuja lasten kohdalla. Suomalaiset koulut ovat usein täynnä, joten opiskelupaikkaa ei välttämättä saa suomalaisesta koulusta. Näin ollen lapset saattaa joutua laittamaan espanjankieliseen kouluun. Yleensä lapset ja nuoret kuitenkin omaksuvat uuden kielen nopeasti, joten suurta ongelmaa tästä ei todennäköisesti synny. Tuolloin kuitenkin kielitaitoa kannattaa alkaa kartuttamaan jo hyvissä ajoin, jotta kouluun on mukava mennä.

 

Varmista myös, että miten muutto ja työnteko Espanjassa vaikuttavat mahdollisiin tukiisi. Useimmiten tuet katkeavat, jos asut Suomen ulkopuolella yli kolme kuukautta. Voit kuitenkin saada tukia myös Espanjasta, joten selvitä saamiesi tukien määrä jo etukäteen.

Lomalle Espanjaan

Talven alkaessa lähestyä alkaa pimeys painaa. Pimeys ja kylmyys ajavat ajattelemaan kauniita rantoja sekä lämpimiä päiviä. Suomalaiset rakastavat sekä manner-Espanjaa, että Kanariansaaria. Useimpia manner-Espanja houkuttelee kesäkausilla, kun taas Kanariansaaret houkuttelevat talvella. Ilmasto on erilainen molemmilla alueilla, joten kohde ei käy tylsäksi missään vaiheessa.

 

Espanja on kuitenkin paljon muutakin kuin vain rantalomia ja palmupuita. Maalla on pitkä ja vaiherikas historia, johon mahtuu monia erilaisia vaiheita. Historiaan voi tutustua erilaisissa museoissa, joita löytyy erityisesti Barcelonasta. Jos taas ajatuksissa on enemmän taiteisiin perehtyminen, on myös taidemuseoita maassa runsaasti. Espanjan kulttuuri on vähintään yhtä rikas kuin historiakin, joten maassa voi kokea useita erilaisia elämyksiä, olit sitten missä päin maata tahansa.

- Mainos -

Kielitaito – Tarvitaanko sitä?

Vastaus kysymykseen on päivänselvä, vaikka myös kielitaidottomat pärjäävät matkoilla hyvin, on paikallisen kielen opiskelu aina kannattavaa. Turisteille suunnatuilla alueilla voit pärjätä hieman myös suomen kielellä, mutta suositeltavaa olisi osata ainakin englantia hieman. Jos ajatuksena on viihtyä alueella pidempään, on espanjan opiskelu syytä aloittaa. Ilman espanjan taitoja työllistyminen sekä asioiden hoitaminen voivat olla hyvin haastavia.

 

Espanjaa on helppoa opiskella esimerkiksi työväenopistoilla sekä erilaisilla kielikursseilla. Kiireiset voivat valita myös erilaisten sovellusten joukosta itselleen sopivan opiskelusovelluksen. Suosituimpia sovelluksia lienevät Duolingo sekä WordDive, jotka toimivat sekä ilmaiseksi että maksullisina. Sovelluksiin kannattaa tutustua etukäteen, sillä Duolingon avulla voit oppia espanjaa vain esimerkiksi englannin kautta. WordDive puolestaan mahdollistaa opiskelun myös suomi-espanja kieliparilla.

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...