Lukuaika: Poliisi löysi 720 kiloa kokaiinia metalliromun seasta matkalla Málagaan – katso video

Poliisi löysi 720 kiloa kokaiinia metalliromun seasta matkalla Málagaan – katso video

Rikolliset yrittivät salakuljettaa Costa Ricasta Espanjan Aurinkorannikolle satoja kiloja huumeita laivakontissa.

Espanjan Guardia Civil, Kansallinen poliisi ja tulli ovat takavarikoineet 720 kilogrammaa kokaiinia kontista, joka saapui Málagan satamaan syyskuun lopulla Keski-Amerikan Costa Ricasta.

Huumausaine oli pakattu 1,2 kilon suorakulmaisiin pakkauksiin. Satoja huumepakkauksia sisältävä valtava arkku oli piilotettu yli 19 tonnin painoisen alumiinijätteen ja metalliromun joukkoon.

Voit katsoa tämän artikkelin lopusta videon, missä poliisi kaivaa huumearkun esiin ja avaa sen.

Lue myös: Miljoonasakot ja vuosia vankeutta – kovat tuomiot Mijasin-rannalle huumeita salakuljettaneille

- Mainos -

Viranomaiset seurasivat tarkasti kontin liikkeitä

Kahdeksan ihmistä on pidätetty, joista osa on tunnettuja rikollisjärjestöjen ja huumekaupan yhteyksistään. Viranomaisten mukaan kaksi heistä oli jo aiemmin pidätetty ja tuomittu vastaavista tapauksista Algecirasin satamassa vuonna 2018.

Tutkimukset alkoivat sen jälkeen, kun viranomaiset saivat tiedon rikollisorganisaatiosta, joka toimi Gibraltarin alueella ja oli salakuljettanut suuria määriä kokaiinia romujen seassa. Espanjalaiset viranomaiset olivat valvoneet  organisaatiota useiden kuukausien ajan.

Kahdeksan rikollista pidätettiin

Tutkimukset keskittyivät Costa Ricasta käsin toimivaan tuontiyritykseen, joka oli jo aiemmin ollut tutkinnan kohteena. Yrityksellä epäiltiin yhteyksiä kokaiinin salakuljetukseen konteissa.

Kokaini oli pakattu 1,2 kilon pakkauksiin. Kuvakaapaus Guardia Civilin Youtube-videolta.

Kun sitten saatiin tieto uusien konttien saapumisesta Málagan satamaan viime syyskuun lopussa, viranomaiset alkoivat epäillä, että niissä voisi olla piilotettuna huumeita. Guardia Civil, Kansallinen poliisi ja tulli tekivät tiivistä yhteistyötä tarkan seurantaoperaation muodossa.

Lokakuun 9. päivänä yksi kontti vietiin pois Málagan satamasta, ja tämä herätti tutkijoiden epäilykset. Kontti kuljetettiin huonosti valvotulle metsäalueelle Alcalá de los Gazulesin kaupungissa Cádizin maakunnassa.

Viranomaiset iskivät ja tekivät konttiin etsinnän.

Lue myös: Viranomaiset etsivät huumeita karjalaivasta

Kotietsinnöissä löytyi rahaa, kelloja ja poliisiin univormukin

Kun kontti oli purettu, havaittiin sen sisällä suuri metallinen arkku, joka piilotti sisällään 720 kiloa kokaiinia.

- Mainos -

Samanaikaisesti kahdeksan operaatioon liittyvää henkilöä pidätettiin sekä tehtiin yhdeksän kotietsintää, joista takavarikoitiin käteistä rahaa, yksi Guardia Civilin univormu, taajuusilmaisin, kaksi korkealaatuista kelloa, erilaista tietotekniikkaa ja asiakirjoja.

Toimintaan osallistuivat myös Kansallisen Poliisin erikoisryhmät G.O.I.T. ja Guardia Civilin G.A.R. Tutkijoiden suorittamien tutkimusten perusteella verkoston rikollsihaaroja havaittiin myös Granadan Costa Tropicalin alueella, erityisesti Motrilin ja Almuñécarin kaupungeissa.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...