Lukuaika: Miljoonasakot ja vuosia vankeutta – kovat tuomiot Mijasin-rannalle huumeita salakuljettaneille

Miljoonasakot ja vuosia vankeutta – kovat tuomiot Mijasin-rannalle huumeita salakuljettaneille

Andalusian korkein oikeus on vahvistanut viidelle rikolliselle langetut kovat huumetuomiot. Miehet jäivät kiinni Mijasin hiekkarannalla Espanjan Aurinkorannikolla 1 500 hasiskilon kera.

Yhdellä Mijasin alueen hiekkarannalla koettiin jännittäviä hetkiä, kun huumesalakuljettajat jäivät verekseltään kiinni kesken röyhkeän rikollisoperaation.

Rötös tapahtui Playa el Sheriff -rannalla Espanjan Aurinkorannikolla. Rikolliset olivat siirtämässä paalitolkulla paketteja pikaveneestä hiekkarannalle, kun Guardia Civilin vartiovene yllätti salakuljettajat kesken hämäräpuuhien.

Osa ehti paeta veneeseen ja liueta paikalta, mutta rannalle jääneet huumekuskit lähtivät paniikissa pinkomaan pakoon.

- Mainos -

2,6 miljoonan arvosta hasista

Kaksi rikollista löytyi pensaan taakse piiloutuneena noin sadan metrin päässä salakuljetuspaikalta.

Lisäksi poliisi pidätti kolme muuta miestä: yksi kiinniotetuista tunnistettiin mieheksi, joka oli vuokrannut pakettiauton muutamaa tuntia aiemmin huumepaalien maakuljetusta varten.

Poliisi pidätti myös ajoneuvon kuljettajan ja hänen kumppaninsa, jotka olivat paenneet jalan.

Huumesaalis oli mittava. Pakettiauton etsinnässä takavarikoitiin noin 50 paalia ainetta, jotka analysoinnin jälkeen osoittautuivat hasikseksi.

Tarkemmin laskettuna hasista oli peräti 1,5 tonnia eli 1 500 kiloa, jonka arvo katukaupassa on 2 653 588,20 euroa.

Andalusian korkeimman oikeuden talo Granadassa.

Liki neljä ehdotonta vankeutta

Kiinnijääneille viidelle huumerikolliselle langetettiin kovat tuomiot.

Kaksi päätekijää tuomittiin kolmeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen, ja heille määrättiin sakkoa 2 653 588,20 euroa – siis salakuljettamansa huume-erän arvoisesti.

Kaksi muuta tuomittiin kumpikin kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja saman suuruisen sakon maksamiseen. Viides vastaaja, pakettiauton vuokraaja, tuomittiin rikoksen avunantajana kahdeksi vuodeksi vankeuteen ja 1 326 794,10 euron sakkoon.

- Mainos -

Kaksi tuomituista valitti tuomiostaan Andalusian korkeimpaan oikeuteen (El Tribunal Superior de Justicia de Andalucía eli TSJA), mutta Granadassa kokoontuva oikeus hylkäsi valitukset lokakuussa ja piti tuomiot voimassa.

Analysoituaan tuomion korkein oikeus huomautti, että todisteiden ja viitteiden yhteisarviointi ”osoittaa, että käräjäoikeuden päätelmä syytettyjen osallisuudesta huumeiden purkamiseen oli oikea, eikä siinä esiintynyt selkeää virhettä, joka olisi korjattava, ja siksi valitukset on hylättävä ja tuomio vahvistetaan”.

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...