Lukuaika: Poliisi käynnisti kampanjan löytääkseen piileskeleviä kansainvälisiä rikollisia

Poliisi käynnisti kampanjan löytääkseen piileskeleviä kansainvälisiä rikollisia

Espanjan kansallinen poliisi on käynnistänyt kampanjan löytääkseen kymmenen etsityintä eri kansallisten ja kansainvälisten tuomioistuinten etsintäkuuluttamaa rikollista, jotka ovat paenneet tuomioitaan.

Vuonna 2022 valtakunnallinen poliisi johtaa ENFAST-verkostoa (European Network of Active Fugitive Search Teams), joka koostuu poliiseista 27 eri  EU- maasta ja muista yhteistyömaista, kuten Yhdysvalloista, Sveitsistä tai Norjasta.

Poliisi on ottanut käyttöönsä myös erityisen sähköpostiosoitteen, johon kansalaiset voivat ilmoittaa piileskeleviä rikollisia koskevat tietonsa tai vinkkinsä luottamuksellisesti. Sähköpostiosoite vinkeille: losmasbuscados@policia.es ja luottamuksellisesti voi myös soittaa vinkkinsä rikollisten olinpaikasta poliisin numeroon 091.

Etsityimpien rikollisten listalla on ollut erilaisia rikosprofiileja. Osaa näistä Espanjassa piileskelevistä rikollisista on etsitty jo yli 15 vuotta.

- Mainos -

10 etsityimmän rikollisen listalla on murhaajia, salakuljettajia, seksuaalisia rikollisia ja Espanjan suurin seteleiden väärentäjä.

Yksi listan rikollisista on nainen, joka harjoitti ihmiskauppaa ja kuljetti Espanjaan naisia, jotka sitten pakotti prostituutioon. Hän johti useita laittomia bordelleja ja harjoitti kokaiinikauppaa samoissa taloissa.

Tämä 36-vuotias lyhyt (148 cm) ja erittäin laiha nainen on helposti tunnistettavissa kasvojen vasemmalla puolella sijaitsevasta, nenän ja huulen välissä olevasta luomesta.

Poliisi on julkaissut mm. eri some-kanavissaan kuvia ja tietoja näistä 10 etsityimmästä rikollisesta.

Youtube-linkistä näet Espanjan 10 etsityintä rikollista: https://www.youtube.com/watch?v=NWUrQlA1b0E

Seitsemän etsittyä rikollista pidätetty Benalmádenassa ja Mijasissa

 

Poliisi on pidättänyt seitsemän eri kansallisuutta olevaa rikollista Mijasissa ja Benalmádenassa, jossa rikolliset piileskelivät tuomioitaan.

Henkilöt pidätettiin Espanjan, Alankomaiden, Belgian, Romanian ja Ranskan eri oikeuselinten antamien etsintä- ja pidätysmääräysten perusteella.

- Mainos -

Yhdellä heistä, 63-vuotiaalla miehellä, oli useita etsintä- ja pidätysmääräyksiä ja hänet pidätettiin Benalmádenan kaupungissa.

Hän oli paennut espanjalaista oikeutta murharikosten, aseiden laittoman hallussapidon, väkivallalla ja uhkailulla tapahtuneiden ryöstöjen, liikenneturvallisuuden ja huumekaupan vastaisten rikosten vuoksi.

Pidätyshetkellä miehellä oli hallussaan väärä henkilötodistus ja hän esiintyi sveitsiläisitalialaisen kansalaisen nimissä, minkä vuoksi hänet pidätettiin.

Häntä syytettiin lisäksi väärentämisrikoksesta, ajokortitta ajamisesta ja huumekaupasta, sillä miehellä oli mukanaan pidätyshetkellä 14 annosta kokaiinia.

Pidätyksen seurauksena suoritettiin kotietsintä, jossa takavarikoitiin erilaisia ​​annoksia huumausaineita, tarkkuusvaaka ja paineilma-ase.

 

Poliisi pyytää kansalaisten yhteistyötä kansainvälisten rikollisten löytämiseksi

 

Espanjan poliisin ENFAST-tiimi on valmiina ryhtymään välittömiin toimiin piileskelevien rikollisten paikallistamiseksi ja pidättämiseksi 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemänä päivänä viikossa.

- Mainos -

Kansalaisyhteistyö voi olla ratkaisevaa rikollisten sijainnin paikallistamiseksi.

Poliisi on ottanut käyttöönsä myös erityisen sähköpostiosoitteen, johon kansalaiset voivat ilmoittaa piileskeleviä rikollisia koskevat tietonsa tai vinkkinsä luottamuksellisesti.

Sähköpostiosoite vinkeille: losmasbuscados@policia.es

Lisäksi tiedot rikollisen olinpaikasta voi soittaa poliisin numeroon 091.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...