Muuttuvaa turismia

Aurinkorannikko elää positiivisen jännityksen aikaa. Pandemia on toivottavasti lopullisesti haudattu, nyt katsotaan eteenpäin. Alueen tärkein elinkeino on turismi. Kaikki merkit viittaavat siihen, että alkava kesä saattaa olla historian paras matkailukesä Aurinkorannikolla.

Kulunut kevät oli kohtuullisen vilkas matkailun kannalta. Vuoden ensimmäinen sesonki pääsiäinen meni jopa hieman odotuksia paremmin. Toukokuu oli kenties paras ikinään, kunhan lopulliset tilastot valmistuvat, asialle saadaan varmuus.

Näkymät ovat positiiviset. Se näkyy myös katukuvassa. Uusia ravintoloita, erikoisliikkeitä ja muita palveluyrityksiä avataan tiuhaa tahtia.

- Mainos -

Etätyöstä on kasvanut Aurinkorannikon turismille merkittävä uusi sektori. Pandemian aikana huomattiin, että monia töitä voi tehdä tehokkaasti muuallakin kuin peruskonttorilla Suomessa, Ruotsissa, Saksassa tai Hollannissa. Ensi syksynä on odotettavissa todellinen ryntäys Pohjois-Euroopasta etätöihin Aurinkorannikolle. Lämpö ja valo pitävät työntekijän paremmassa vireessä kuin kylmä ja pimeä.

Etätyöturismi ei ole lainkaan niin sesonkiluontoista, kuin lomaturismi. Se mahdollistaa palveluyrityksille tasaisemman asiakasvirran ympäri vuoden. Ehkäpä saneerattujen rantaravintoloiden, chiringuitojen ei tarvitse enää jatkossa laittaa oviaan kiinni talvikuukausiksi. Sardiinivartaita himoitsevia asiakkaita löytyy myös tammikuussa.

Fasiliteetteja etätyön tekemiseen Aurinkorannikolta löytyy runsaasti. Co-working centerit antavat yksin etätyötä tekevälle tunteen työyhteisöstä. Ja mikä parasta, näissä paikoissa tutustuu erimaalaisiin ihmisiin eri aloilta. Se, jos mikä on antoisaa.

Suomalaisten matkailu Aurinkorannikolle vilkastui kevään mittaan. Normaalivuosien tasolle ei vielä päästy, mutta kesän ja syksyn aikana saatetaan rikkoa monia matkailuennätyksiä myös suomalaisten osalta. Etätyöturismin osalta kaikki vanhat ennätykset lentävät takuuvarmasti romukoppaan.

Tervetuloa Aurinkorannikolle töihin, lomalle tai muuten vaan oleilemaan. Tänne kannattaa tulla kesällä, syksyllä, talvella tai keväällä. Meillä paistaa aina!

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...