Lukuaika: Pikkukylä sekoaa taas juustoista – rakastettu juustofestivaali tarjoaa makuja ja historiaa

Pikkukylä sekoaa taas juustoista – rakastettu juustofestivaali tarjoaa makuja ja historiaa

Käsityöjuustojen perinteitä kunnioittava juustofestivaali vietetään viikonloppuna Teban pikkukylässä Espanjan Aurinkoranikolla.

Teban pikkukylä sijaitsee vuoristossa Málagan maakunnan koilliosasassa, ja esimerkiksi Fuengirolasta sinne ajaa noin tunnissa.

Ja jos juusto maistuu, niin Tebaan kannattaa suunnata tulevana viikonloppuna, sillä silloin kylässä juu-juu-juustossa löytyy. Teban perinteiset juustomarkkinat (La Feria del Queso Artesano de Teba) – tai pitäisikö sanoa juustofestivaalit – käynnistyvät 21. kerran 30.9.-1.10.23.

Lue myös: Mijasissa juhlittiin viiniä ja juustoja

Joka vuosi juuston ystävät ja käsityöjuustojen valmistajat ympäri Andalusiaa odottavat innolla tapahtumaa, joka on muodostunut kulinaariseksi makumatkaksi ja juustoperinteiden juhlaksi.

- Mainos -

Pieneen vajaan 4 o00 asukkaan vuoristokylään odotetaan paikalle noin 20 000 kävijää.

Mukana 50 Andalusian juustolaa

Festivaalin taustalla on juustonvalmistajien kova työ ja intohimo, jotka pitävät elossa vuosikymmeniä ja vuosisatoja vanhaa perinnettä. Käsityöjuuston valmistus on huolellinen prosessi, joka yhdistää kärsivällisyyden ja tietotaidon aitojen herkkujen luomiseksi. Jokainen juuston pala kertoo oman ainutlaatuisen tarinansa.

Teban juustofestivaali on tunnettu parhaiden andalusialaisten juustojen esittelystä. Noin viisikymmentä tunnettua juustolaa ja alkuperäistuotetta osallistuvat tähän tapahtumaan, joka järjestetään lauantaina 30. syyskuuta ja sunnuntaina 1. lokakuuta.

Lauantaina tapahtuma on auki klo 10–19 ja sunnuntaina klo 10–18. Tapahtumapaikan läheisyydessä on pysäköintialue, johon kävijät voivat jättää autonsa 1 euron hinnalla.

Teban juustofestivaaleilla pääsee maistelemaan andalusialaisia juustoherkkuja.
Markkinahallissa on tilaa tuoksuille ja tunteille.

Paras käsityöjuusto palkitaan

Yksi festivaalin odotetuimmista hetkistä on Paras käsityöjuusto -kilpailun voittajien palkitseminen. Juustoalan ammattilaisista koottu tuomaristo arvioi juustoja kuudessa eri kategoriassa, mukaan lukien viisi vuohenjuustoa ja lampaanjuusto.

Juustojuhla ei tarjoa ainoastaan korkealaatuisia käsityöjuustoja, vaan myös monipuolisia aktiviteetteja.

Kävijät voivat tutustua seutuun ja ihailla vuoristoisia näköaloja esimerkiksi turistijunilla, jotka lähtevät markkinoilta noin tunnin välein 2 euron hintaan.

- Mainos -

Festivaaleilla voi osallistua myös juustonvalmistustyöpajoihin. Lisäksi tarjolla on opastettuja kierroksia Teban mielenkiintoisimpiin kohteisiin, kuten paikalliseen historiaan keskittyvä museo, Estrella-linna, Santa Cruz Real -kirkko, Jesús Nazareno -erakkomökki ja Las Pilas -mylly.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuvat La Feria del Queso Artesano de Teba
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...