Pienestä kii

 

Viimeisen kahden viikon aikana lehden toimitukseen on tullut useita puheluita, jotka liittyvät autojen vuokraamiseen Aurinkorannikolla. Monet Suomesta Aurinkorannikolle tulevat suomalaiset ovat vuosikausia liikkuneet alueella vuokra-autoilla. Nyt niitä ei ole saatavilla.

Eikö markkinatalous toimi, kysyntää on, vaan tarjontaa ei löydy. Missä vika? Joskus asiat ovat todella pienestä kiinni. Niin tälläkin kertaa, yksi merkittävä syy vuokra-autojen pulaan on pienen pieni datalastu, jota siruksi tavataan kutsua. Kiina ei pysty tällä hetkellä toimittamaan siruja ja autoteollisuus on polvillaan. Ilman siruja autot eivät käynnisty, eivätkä liiku. Radio Finlandiaakaan ei voi autossa kuunnella ilman tätä maagista datasirua.

Siruja tarvitaan myös parta- ja pesukoneissa, läppäreissä ja kännyköissä, nostureissa ja catepillareissa. Käytännössä lähes kaikessa. Sirupula tulee nostamaan hintoja lähiaikoina erityisesti elektroniikkateollisuuden tuotteissa.

- Mainos -

Jälleen kerran nähdään, kuinka riippuvaisia me länsimaalaiset olemme Kiinasta. Euroopan komissio on kiinnittänyt huomiota asiaan ja sen tavoitteissa on moninkertaistaa siruteollisuus EU-alueella lähivuosina. Ennen kuin nuo suunnitelmat ovat totta ja Seatissa siru, aikaa on kulunut monta kallista vuotta.

Aurinkorannikolla on useita suomalaisia kuljetusalan yrittäjiä. Niiden palveluiden käyttäminen on helppoa ja mukavaa. Ja ainakin nykyisillä autonvuokraushinnoilla chaföörin kyyti on usein jopa edullisempaa.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...