Perjantain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 21.6.219

Espanjalainen jalkapallotähti Fernando Torres lopettaa uransa. Hän pelasi huipulla 18-vuotta ja kuului aikanaan Espanjan maajoukkueeseen.

Menehtyneeseen Julen-poikaan liittyen on saatu taas aikaan uutinen. Hallintoviranomaiset ja syyttäjä pohtivat minkä tahon tulee maksaa 700.000 pelastuskulut asiaan liittyen. Tämän hetken tietojen mukaan Julen-poika siis kuoli putoamisesta aiheutuneisiin päävammoihin minuuteissa pudottuaan 20 cm halkaisijaltaan olevaan maaonkaloon. Maaperän omistajan syytös siitä, että poika olisi kuollut pelastustöiden takia on virallisesti kumottu.

59% espanjalaisista vaatii yrityksiltä toimia ilmastonmuutosta vastaan. Yleisen käsityksen mukaan kansalaiset eivät luota siihen että yritykset toimisivat tehokkaasti ilmastonmuutosta vastaan.

Kommentti: Aihe alkaa kokonaisuudessa olla ”pakkopullaa” joka päivä ja siihen liittyen kirjoitetaan mitä erikoisempia uutisia ajoittain vailla päätä ja häntää. Yksi mielenkiintoinen seikka asiakokonaisuuteen liittyen on termien sekoittaminen tavalla, joka hakee vertaistaan. Esimerkiksi eräskin suomalainen poliitikko totesi taannoin Suomen olevan sitoutunut ilmaston muutokseen. Miten tämä pitäisi ymmärtää?

- Mainos -

Poliisi pidätti taannoin naisen joka oli pahoinpidellyt miestään toukokuun alussa. Aihe on uutinen siksi, että roolit ovat yleensä aina päinvastoin. Asia tuli julkiseksi oikeuteen vireille tulon myötä.

Costa del Solin alueelle odotetaan tänä kesänä yli 7 miljoonaa turistia. Määrä on hienoisessa nousussa. Suurinta nousua maasegmenteissä odotetaan ruotsalaisten ja irlantilaisten taholta, joille povataan noin 20% nousua,

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...