Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 20.6.219

Netflix nostaa hintojaan Espanjan alueella. Keskimääräinen nousu on noin 10%. Yhtiö perustelee hintojen nousua mm. sillä, että se tuottaa pelkästään tänä vuonna 17 uuttaa espanjalaista sarjaa.

4 -vuotias lapsi hukkui pudottuaan uima-altaaseen Los Romanosin alueella tänään. Kyseessä on toinen lapsen uima-altaaseen hukkuminen lyhyen ajan sisään Málagan alueella.

Näillä näkymin Amazon aloittaa autojen vuokraamisen Globaalissa mittakaavassa. Euroopassa alustavasti kolmen vuoden sopimus Esim. Fiat 500 -autosta kustantaisi noin 212 euroa kuukaudessa.

Espanjan turismilla pyyhkii hyvin. Tammi- ja Toukokuun välillä Espanjaan saapui yli 34 miljoonaa turistia ja kasvua viime vuoden vastaavaan kohtaan oli noin 5 %. Asian tiimoilta mielenkiintoista se, että halpalentoyhtöiden kasvu on ollut paljon hitaampaa kuin ns. perinteisten lentoyhtiöiden. Halpalentoyhtiöt tosin lennättivät Espanjaan yli 50% turisteista, joten niiden rooli hintoineen on edelleen merkittävässä asemassa Espanjan turismin suhteen. Turisteista Eurooppalaisia oli noin 78% ja muualta tulleita 22%.

- Mainos -

Kommentti: Jos halpalentoyhtiöiden lippujen hintoihin tulee korotuksia vaikkapa öljyn hinnan maailmanmarkkinan hinnan nousun seurauksena, näkyy se luultavasti turistimäärien laskuna. Lisäksi jos halpalentoyhtiöt nostavat yhteistuumien lentolippujen hintoja, lienee vaikutus samankaltainen. Mikähän mahtaisi olla suomalaisten turistimäärien tilanne Fugen kulmilla ilman Norwegiania?

Eräs sukuklaani on jäänyt kiinni laajamittaisesta huumekaupasta Andalusian alueella. Klaanin edustajia pidätettiin 8 kappaletta. Poliisi pääsi rikollisen toiminnan jäljille seuraamalla epänormaalin suuria sähkönkulutuslukemia alueella.

Kommentti: Tästä huolimatta normaalin perheen ei kannata huolestua omasta sähkönkulutuksestaan vaan jääkaappia ja pakastinta voi käyttää vanhaan malliin.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...