Palautetaan urheilun loisto

 

Aurinkorannikko on hyvä hautomo suomalaisille huippu-urheilijoille. Viime vuosina suurinta menestystä täällä harjoittelevista on niittänyt vammaisurheilija Leo-Pekka Tähti. Neljän aiemmin saavutetun kultamitalin lisäksi Tähti nappasi kuluneella viikolla paralympialaisten satasen kelauksessa hopeaa. Onnea hienolle urheilijalle!

Tähti on harjoitellut jo useamman vuoden talvikauden Espanjan Aurinkorannikolla. Hänen valmentajansa Juha Flinck kertoo, että etelän lämpö on ratkaisevan tärkeä elementti huippu-urheilijan valmistautumisessa kilpakausiin.

Flinck nostaa esille asian, jota ei tule usein mietittyä. Hän sanoo, että riski paikkojen rikkomiseen ja sitä kautta vammautumiseen on lämpimissä olosuhteissa oleellisesti pienempi kuin liukkaissa pakkaskeleissä. Näin varmasti on, huippu-urheilija joutuu päivittäin harjoittelemaan fysiikan äärirajoilla ja vaikka kuinka hoitaa lämmittelyt kunnolla, kylmässä lihasrepeytymiä ja muita vammoja syntyy varmasti helpommin kuin lämpimässä.

- Mainos -

Aika monen lupaavan nuoren suomalaisen urheilijan ura katkeaa tai ainakin kehitys hidastuu juuri tapahtuneiden vammautumisten vuoksi. Onko Suomen karu talvi syynä tähän?

Ehkäpä Suomen olympiakomiteassa ja muissa urheilun päättävissä elimissä kannattaisi katsoa hieman taaksepäin. 70-luvulla Los Pacosissa treenasivat Virenit, Väätäiset ja muut Suomen menestysurheilijat. Kaudet olivat ehjiä, treenivaiheessa saatiin harjoiteltua kunnolla ja kilpailukaudella ei tarvinnut jatkuvasti pelätä akillesjänteen katkeamista tai takareiden revähtämistä.

Olisiko urheiluun syytä palauttaa ”Pacosin henki”? Silloin voisimme jatkossa odottaa muiltakin, kuin Leo-Pekka Tähdeltä sijoituksia palkintopallille maailman isoimmissa kisoissa. Infra ja palvelut ovat Fuengirolassa valmiina. Tänne vaan Kuivistot, Helanderit ja Läspät talveksi nauttimaan ja harjoittelemaan.

Pääkirjoitus

Lue lisää Leo-Pekka Tähden paralympiamenestyksestä täältä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...