Uutiset

Pesetoja jäi lunastamatta 1,6 miljardilla eurolla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Kesäkuun 30. oli viimeinen päivä, jolloin espanjan keskuspankki otti vastaan pesetoja.

 

Espanjan keskuspankin laskelmien mukaan maahan jäi lopulta kiertoon, toisin sanoen pankkiin palauttamatta, pesetoja kaikkiaan lähes 1,6 miljardin euron arvosta. Seteleitä jäi teille tietymättömille 793 euron arvosta ja kolikoita 782 euron arvosta. Pesetoina summa on noin 262 miljardia. Koko väkiluvulle jaettuna jokaiselle asukkaalle jäi keskimäärin 33 eurolla pesetoja.

Espanjalaisille jääneiden pesetojen summa on huikea, jos sitä vertaa vaikkapa naapurimaihin. Ranskassa euron tieltä raivattuja frangeja jäi ihmisille 526 miljoonan euron edestä ja portugalilaisten käsiin jäi pyörimään escudoja vain 40 miljoonalla eurolla.

Palautettujen pesetoiden kohtalosta päättää lopulta Espanjan valtiovarainministeriö. Aiemmin yhden pesetan kolikoita on kierrätetty ainakin oluttynnyreiden valmistukseen, 10, 50 ja 200 pesetan kolikoista on tehty mm. jäähdytysputkia. Monet 5, 25, 100 ja 500 pesetan kolikot ovat saaneet uuden elämän ainakin veneiden potkureina.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa