Urheilu

Aurinkorannikon harjoitteluolosuhteilla ratkaiseva merkitys menestykseen

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Urheilija Leo-Pekka Tähti ja valmentaja Juha Flinck Tokion paralympialaisissa tuoreen hopeamitalin kanssa.

 

Leo-Pekka Tähti kelasi keskiviikkona hopealle Tokion paralympialaisten 100 metrin kisassa. Tilanne oli uusi, neljissä aiemmissa paralympialaisissa Tähti kelasi kultamitalin.

 

-Olimme seuranneet nuoren thaimaalaisen ”Hattiwatin” (Athiwat Paeng Nuean) hurjaa kehitystä. Tiesimme, että kisa tulee olemaan kova ja niinhän siinä kävi, että 18-vuotias nuorukainen pääsi yllättämään kokeneen Leo-Pekan, kertoo Tähden henkilökohtainen valmentaja Juha Flinck Tokion sateesta torstaina iltapäivällä.

Joissain aiemmissa haastatteluissa kaksikko Tähti-Flinck on maalaillut Tokion paralympialaisia Tähden uran päätepisteeksi, mutta hopea sisuunnutti urheilijan jatkamaan.

-Vuoden päästä pidetään Japanissa MM-kisat, silloin katsotaan, onko valta vaihtunut pysyvästi, vai pystyykö Leo-Pekka puristamaan itsensä vielä kerran kuninkaaksi. Tähti on nyt haastajan asemassa, uskon että se motivoi urheilijaa vielä entistä kovempaan harjoitteluun.

-MM-kisojen jälkeen todennäköisesti pysähdymme hetkeksi miettimään jatkoa. Toisaalta seuraaviin paralympialaisiin ei silloin ole kuin kaksi vuotta aikaa. Sanotaan vaikka niin, että nyt on voimassa 1+2 soppari.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Koskettavia hetikiä Tokion palkintojenjaossa. Onko valta vaihtunut pysyvästi, vai vieläkö Leo-Pekka Tähti ottaa keskimmäisen paikan itselleen takaisin.

Treenikausi Aurinkorannikolla

Leo-Pekka Tähti on viettänyt jo useamman talven Aurinkorannikolla. Olosuhteet harjoittelulle ovat etelän lämmössä täydelliset.

-Lämmöllä on yllättävän suuri merkitys. Leo-Pekka ei ole enää kovin nuori mies ja vammautumisen riski räjähtävässä lajissa kasvaa koko ajan. Riski vammautumiselle on Aurinkorannikolla huomattavasti pienempi kuin kylmässä Porissa.

Aurinkorannikon urheilukentät ovat ottaneet Tähden avosylin vastaan. Harjoitusajat löytyvät hyvin ja kohtelu on ystävällistä.

-Esimerkiksi Fuengirolan Elolan kentänhoitaja tietää Leo-Pekan saavutukset ja arvostaa niitä todella korkealle. Hän auttaa meitä kaikessa mahdollisessa, eikä edes peri meiltä kenttämaksua, kun käymme treenaamassa.

Harjoittelukausi Aurinkorannikolla alkaa tavan mukaan lokakuun alussa. Flinck on päättänyt muuttaa 19-vuoden perinnettä selkeästi.

-Nyt ei mennä ensimmäisen kuukauden aikana lainkaan radalle harjoittelemaan. Leo-Pekka on solminut Velez-Málagan koripallojoukkueen kanssa uuden sopimuksen, hän käy neljä kertaa viikossa siellä treeneissä. Me ryhdymme rakentamaan peruskuntoa radan ulkopuolella. Annetaan urheilijan kropalle ja mielelle vähän lomaa radan kelaamisesta.

-Eiköhän me järjestetä mitalikahvit Fuengirolassa heti lokakuussa. Täytyy muistuttaa Leo-Pekkaa ottamaan tuore mitali mukaan. Tuodaan se alueen suomalaisyhteisön nähtäväksi, kiitoksena kaikesta tuesta, mitä olemme alueen suomalaisilta vuosien varrella saaneet.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Hopeamies kukitettuna.

 

Teksti: Antti Pekkarinen

Kuva: Olli-Pekka Silverfhuth

 

Lue myös aiheeseen liittyvä pääkirjoitus täältä.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa