Pähkinät 35/23

1. Kuinka monta latauskenttää Suomesta löytyy sähköautoille?

2. Mistä maasta on kotoisin Fernet-Branca?

3. Paljonko tuli veronmaksajille maksamaan poliisin Vitja-teknologiahanke?

4. Mikä koirarotu on kaikkein epävarmin itsestään?

- Mainos -

5. Miksi Tukholman Riddarholmenin kirkko soitti kellojaan presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisten aikaan?

6. Mikä on suomalaisten lempikeksi?

7. Mistä Miki Kuusi on tuttu?

8. Kuinka monen jääkiekkoilijan maajoukkuepaita on ”jäädytetty”?

9. Kuinka paljon painaa Helsingin Senaatintorin joulukuusi?

10. Kuka nainen ilmoitti täällä viikolla halukkuudestaan Naton uudeksi pääsihteeriksi?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. 2.368

Sähköautoilijat ry:n tilaston mukaan Suomessa on 2.166 hidaslatausta tarjoavaa kenttää ja 845 teholatausta tarjoavaan paikkaa. Sen sijaan bensaa ja dieseliä on tarjolla enää 2.032 jakelupisteessä. 192 jakelupisteessä saa niin fossiilisia polttoaineita kuin sähköä.

2. Italiasta

Lääkeyrttinen katkero on hiukan karvaanmakuinen. Fernet-Branca on viilennettynä tarjoiltava digestiivi. Se on valmistettu lisäämään ruokahalua ja helpottamaan ruoansulatusta. Fernet-Brancaa saa myös mintun makuisena.

3. 91 miljoonaa euroa

Sen alkuperäinen budjetti oli 25 miljoonaa, mutta sen hinta kasvoi 14 vuoden aikana lähes nelinkertaiseksi. Järjestelmän deadline on siirtynyt vuodesta 2013 useaan otteeseen. Lopulta poliisi päätti hylätä sen. Nyt Suomeen suunnitellaan uutta järjestelmää.

4. Shetlanninlammaskoira

Shetlanninlammaskoira ei kuuluu itsevarmojen rotujen joukkoon – päin vastoin. Hyvänä kakkosena tulevat Espanjan vesikoirat. Kolmas on kääpiöpinseri.

- Mainos -

5. Ahtisaari oli serafiimiritarikunnan jäsen

Riddarholmenin kirkko soitti Serafim-soiton Ahtisaaren kunniaksi. Myös 2017 haudattu presidentti Mauno Koivisto sai saman kunnianosoituksen. Serafiimiritarikunta on Ruotsin perinteisin ja arvostetuin ansiomerkkiritarikunta.

6. Jaffa-keksi

Fazerin Jaffa-keksi voitti IS:n keksiäänestyksen. Leivoskeksi sai 12,4 prosenttia äänistä, joita annettiin 49.934. Seuraavaksi sijoittui Fazerin Doris-keksi. Tryffelitäytteinen suklaaherkku sai 10,8 prosenttia äänistä. Kolmanneksi sijoittui kerroskeksi Domino 10,1 prosentin ääniosuudella.

7. Verolistan ykkösnimi

Ruokalähettifirma Woltin perustaja Mikko ”Miki” Kuusi oli viime vuonna Suomen parhaiten tienannut henkilö. Hän sai yrityskaupassa 79,4 miljoonan euron tulot, kun yhdysvaltalainen Doordash osti Woltin viime vuonna. Kuusi maksoi veroja noin 27 miljoonaa euroa.

8. Kahdeksan

Tai ne eivät ole enää jäädytetty, vaan niitä voi käyttää myös muut pelaajat. Timo Jutila (5), Teemu Selänne (8), Saku Koivu (11), Raimo Helminen (14), Ville Peltonen (16), Jari Kurri (17), Jere Lehtinen (26) ja Kimmo Timonen (44).

9. 3.000 kiloa

Joulukuusi on noin 20 metriä korkea ja painaa kolme tonnia. Se kaadettiin Espoon Riihiniityntiellä sijaitsevalta tontilta. Sen jälkeen kuusi siirrettiin kuljetuslavetilla Helsinkiin.

10. Kaja Kallas

Viron pääministeri myönsi vihdoin, että häntä kiinnostaa Naton pääsihteerin paikka, vaikka aikaisemmin hän on sanonut, ettei usko, että tehtävään valitaan itäeurooppalaista. Pääsihteeriin paikka tulee vapaaksi syksyllä, jos norjalaisen Jens Stoltenbergin kautta ei jatketa viidettä kertaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...