Pähkinät 33/23

1. Kuinka paljon pyydetään kuningatar Elisabetin vuoden 2004-mallisesta Range Roverista?

2. Kuinka paljon koripalloilija Magic Johnson arvelee hävinneensä, koska hän valitsi Conversen Niken sijaan sponsorikseen?

3. Venäjän ja USA:n Alaskan välissä on kaksi saarta vain viiden kilometrin päässä toisistaan. Mitä kello on amerikkalaisella saarella, kun se venäläisellä saarella on maanantaina 12?

4. Milloin moi-tervehdys rantautui Suomeen?

5. Mihin Seatin mallinimet perustuvat?

6. Mikä tunnettu meikkifirma lopettaa Suomessa?

7. Kumpi on kevyempää kreikkalainen vai turkkilainen jugurtti?

8. Kuka oli viime viikolla menehtynyt Markus Aarnio kommodori evp?

9. Mitä alanenäiset ihmiset tekevät Fuengirolan kaduilla?

10. Kuinka monta euroa maajoukkuekiekkoilijat saivat Suomen MM-kisoissa liitosta päivässä?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. 57.000 euroa

Autossa on kuningattaren koiria varten laitettu erillinen matto ja koiraverkko. Auton b-pilareissa on kahvat sisään nousemista ja autosta pois laskeutumista varten. Se on tumman vihreä ja sisällä on vaaleaa nahkaa. Kilometrejä on kertynyt 177.000 Vastaavat autot asettuvat tavallisesti 1.900-8.000 euron väliin.

2. Noin 4,7 miljardia euroa

Nike eli tuolloin pohjamudissa, joten Johnson otti vastaan Niken osakkeiden sijasta Converselta 100.000 taalaa. Nike osti Conversen aikoja sitten, kun Michael Jordan siivitti Niken lentoon. Johnsonin omaisuus on talouslehti Forbesin mukaan noin 1,1 miljardia euroa.

3. Sunnuntai kello 15

Saarien välinen aikaero on siis 21 tuntia. Tyynen valtameren halkova kansainvälinen päivämääräraja kulkee saarten välistä. Saarten välissä voi seikkailla ajassa ellei jomman kumman maan rajavartijat ole eri mieltä.

4. 1300-1400-luvulla

Sen alkuperä on vasta hiljattain avautunut tutkijoille. Itämeren alueilla puhuttiin myöhäisenä keskiaikana keskialasaksin kieltä. Ruotsi syrjäytti sen vasta myöhemmin. Hampurissa ja Hollannissa moikataan edelleen iloisesti moin. Moin tarkoittaa kaunista.

5. Espanjan kaupunkeihin

Ibiza on niin kaupunki kuin saari. Leon sijaitsee Luoteis-Espanjassa. Arona löytyy Teneriffalta. Atecan läpi voi kulkea matkalla Madridista Zaragozaan. Tarraco viittaa taas Tarragonaan. Se on kaupungin vanha nimi.

6. Yves Rocher

Yritys on jo lopettanut Suomesta kivijalkaliikkeet. Vuoden lopussa on vuorossa yrityksen verkkokauppa. Ranskalainen Yves Rocher ehti toimia Suomessa lähes 40 vuotta. Sen tuotteet ovat kasvipohjaisia.

7. Kreikkalainen

Niiden rakenne ja paksuus ovat samankaltaisia, joten ne sopivat lisukkeeksi useampaa ruokaan. Kreikkalaisessa jugurtissa on enemmän proteiinia kuin turkkilaisessa, jonka rasvapitoisuus on noin 10 prosenttia. Jugurteista kevyin on bulgarialainen jugurtti. Siinä on vain 3,5 prosenttia rasvaa.

8. Suomen ensimmäinen Navy Seal

Markus Aarnio kommodori evp oli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen sotilas, joka läpäisi USA:n laivaston rankan Navy Seal -koulutuksen vuonna 1987. Hän oli myös ensimmäinen kyseisen koulutuksen läpäissyt pohjoismaalainen.

9. Ovat humalassa

1800-luvulla humalaisia kutsuttiin alanenäisiksi. Alanenällä viitattiin humalaan. Hmm… Miten alanenästä päästää vetämään perseet olalle? Koska juoposta on tullut kännikala? Näitä voi pohtia illanistujaisissa.

10. 24 euroa

Se oli verottaja suoma puolipäiväraha, koska heille oli tarjolla majoitus ruokailuineen. Leijonat olisivat saaneet bonusrahan vasta, jos he olisivat selviytyvät mitalipeleihin. Muuten Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta tuleva sijoituspalkkio menee hyväntekeväisyyteen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...