Pähkinät 32/21

1. Montako prosenttia alkoholia on Alkossa myytävissä Mon Chéri -liköörikonvehdeissa?

2. Millaista historiaa Tesla Model 3 teki syyskuussa Euroopassa?

3. Minkä rajapyykin maailman paras amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentaja Tom Brady rikkoi viikonloppuna?

4. Mikä on Volocopter?

- Mainos -

5. Paljonko on valtiolla työskentelevän kansliapäällikön mediaaniansio?

6. Kuinka monta prosenttia maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin omaisuudesta riittäisi ratkaisemaan maailman nälkäongelman Maailman ruokaohjelman johtajan David Beasleyn mukaan?

7. Paljonko maksaa suljetussa vankilassa asuva vanki yhteiskunnalle vuorokaudessa?

8. Miten tamperelainen Radio 957 ja turkulainen radio Auran Aallot ”pelottelevat” kuuntelijoitaan Halloweeninä?

9. Kuka Espanjassa asuva suomalaisjulkkis kertoi tällä viikolla saaneensa aivoinfarktin?

10. Mikä on tyypillisin Padelin aiheuttama vamma?

Oikeat vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. 6,5 prosenttia

Konvehteja sai ennen ruokakaupoista, mutta vuonna 2018 tehty lakimuutos esti päivittäistavarakauppoja myymästä tuotteita, jossa on alkoholia yli 5,5, prosenttia. Konvehteja saa ostaa kuitenkin Alkon verkkokaupasta.

2. Se nousi Euroopan myydyimmäksi autoksi

Teslan Model 3 on ensimmäinen sähköauto, josta tuli Euroopan myydyin henkilöauto. Autoa myytiin syyskuun aikana 24.591 kappaletta. Tesla on myynyt maailmanlaajuisesti tämän vuoden kolmannella neljänneksellä ennätykselliset 241.300 autoa.

3. 600 syötetyn touchdownin

Super Bowlin seitsemänkertainen voittajan Tom Bradyn epäonneksi maalin tehnyt Mike Evans heitti pallon katsomoon, koska hän ei tajunnut sen arvoa. Pallon napannut fani Byron Kennedy suostui kuitenkin palauttamaan pallon Bradylle. Myöhemmin pallon arvoksi arvioitiin 430.000 euroa.

4. Sähköllä toimiva taksikopteri

Volocopterin avulla on tarkoitus tarjota ihmisille mahdollisuutta lentää Rooman lentoasemalta keskustaan 15 minuutissa jo kolmen vuoden kuluttua. Matka kestäisi 15 minuuttia ja se maksaisi 150 euroa. Myöhemmässä vaiheessa matkan hinta laskisi.

- Mainos -

5. 11.500 euroa

Tarkalleen ottaen 11.567 euroa. Seuraavaksi eniten valtiolla tienaavat pääjohtajat, joiden mediaaniansio on 11.081 euroa. Tilastokeskuksen mukaan valtion mediaaniansio on 3.788 euroa.

6. Kaksi prosenttia

Tesla-mirjardööri Elon Muskin omaisuus on arviolta 245 miljardia euroa. 5,2 miljardia euroa riittäisi ruokkimaan 42:ta miljoonaa ihmistä, jotka kärsivät nälänhädästä. David Beasleyn mukaan summa vastaa 0,36 prosenttia USA:n 400 miljardöörin yhteenlasketusta omaisuudesta.

7. 225 euroa/vrk

Avovankilassa asuvan vangin hinta on 168 euroa vuorokaudessa ja valvottu koevapaus maksaa valtiolle 63 euroa vuorokaudessa. Suomen vankiloissa ja valvotussa koevapaudessa oli viime vuonna 2.800 vankia.

8. Tampereella soitetaan vain turkulaista ja Turussa vain tamperelaista musiikkia

Idea lähti liikkeelle Tampereelta, kun Radio 957 keksi, että kaikkein kammottavinta on soittaa Halloween-lähetyksessä turkulaista musiikkia. Eppujen sijaan kuullaan esimerkiksi Mattia ja Teppoa tai Tauskia. Kuulijat joutuvat myös kilpailemaan siitä, kuinka monta kertaa he kuulevat lähetyksessä TPS:n Hunajata, hunajata -maalilaulun. Turkulaisten kuultua tempauksesta Auran Aallot päätti ”pelotella” kuulijoitaan tamperelaisella musiikilla.

9. Laulaja Tarja Turunen

Tarja Turunen kertoi haastattelussa saaneensa aivoinfarktin kotonaan syyskuun alussa. Laulajan onneksi hänen miehensä Marcelo Cabuli löysi hänet keittiön lattialta ja tajusi, että on toimittava nopeasti.

10. Pohjelihaksen repeämä

Pohjelihaksen repeämä eli tennis leg on tyypillinen Padelin aiheuttama vamma. Repeymä voi syntyä, kun pelaaja lähtee otteluun kylmiltään ja pelin huumassa tekemät liikkeet ovatkin liikaa keholle ja kunnolle.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...