Pähkinät 31/23

1. Kuka Suomessa tunnettu Allsång på Skansen -juontaja menehtyi tällä viikolla?

2. Kenen suomalaisartistin kuva nähtiin New Yorkin kuuluisan Time Square -aukion valotaululla tällä viikolla?

3. Mikä suomalaiselokuva on ohjaaja Martin Scorsesen suosikki?

4. Millaisia vihanneksia Lidl, S- ja K-ryhmä eivät tuo Suomeen?

- Mainos -

5. Kuka rakastettu Rocky-elokuvissa ollut näyttelijä menehtyi tällä viikolla?

6. Paljonko maksaa paavin tapaaminen privaatisti kahdelta henkilöltä?

7. Mitä tautia tällä viikolla menehtynyt presidentti Martti Ahtisaari sairasti?

8. Kuka tunnettu nobelisti on sanonut ”Rauha on tahdon asia”?

9. Millainen ihminen on havelias?

10. Kuinka monta euroa diesellitran arvo vaihteli viime keskiviikkona (18.10.) Málagan provinssissa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Lasse Berghagen

Berghagen juonsi Suomessakin suosittua tv-ohjelmaa vuosina 1994-2003. Hän oli laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Hän menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen torstaiaamuna. Berghagen oli kuollessaan 78-vuotias.

2. Rita Be hmin

Suomalaisartisti kertoi asiasta Instagram-tilillään. Kysymys oli Spotifyn Equal -mainoksesta. Behm julkaisi syyskuussa Merkittävät erot -albumin. Spotify Equal -kampanja nostaa esille naisartisteja ympäri maailman.

3. Tuntematon sotilas

Eikä mikä tahansa Tuntematon sotilas, vaan aito ja alkuperäinen Edwin Laineen ohjaama raina. Hän on katsonut sen jopa useampaan otteeseen. Martin Scorsese tunnettaan sellaisista elokuvista kuin Taksikuski (1976), Mafiaveljet (1990), Casino (1995), The Wolf of Wall Street, jne.

4. Lentoteitse Suomeen kuljetettuja

Lidl teki asiasta ison numeron tällä viikolla. S- ja K-ryhmä kertoivat heti sen jälkeen, että he olivat tehneet saman päätöksen jo ennen Lidliä. S- ja K-ryhmä myöntävät, että kaupoista voi silloin tällöin löytyä joitain vihanneksia, jotka on tuotu Eurooppaan isossa lentorahdissa, mutta ei Suomeen asti.

- Mainos -

5. Burt Young

Young näytteli elokuvissa Sylvester Stallonen esittämän Rockyn lankoa ja parasta ystävää. Hän sai Oscar-ehdokkuuden vuonna 1976 parhaasta sivuosasta ensimmäisestä Rocky-elokuvasta. Youngin muita leffoja ovat mm. Chinatown (1974) ja Win Win (2011).

6. Vajaat tuhat euroa

Ainakin Tanssii Tähtien kanssa -juontajan Vappu Pimiän Instagram-tilin mukaan. Hän oli miehensä kanssa vierailemassa Vatikaanissa. He olisivat päässeet keskiviikkoiselle privaattikierrokselle tapamaan paavia lunastamalla lähes tuhat euroa maksaneet tiketit.

7. Alzheimeria

Ahtisaari oli muistisairauden takia vetäytynyt julkisuudesta jo muutama vuosi sitten. Hän oli kuollessaan 86-vuotias. Ahtisaari on ainoana suomalaisena voittanut Nobelin rauhanpalkinnon. Hän on myös ainoana henkilönä maailmassa sovitellut rauhan kolmessa maanosassa.

8. Martti Ahtisaari

Ahtisaari totesi tämän Oslossa Nobel-luennossaan vuonna 2008. Hänen muita tunnettuja fraasejaan ovat ”Sodat ja kriisit eivät ole väistämättömiä. Ne ovat seurausta ihmisten toimista.” sekä ”Onnella on paljon merkitystä sen kanssa, miten elämäsi kehittyy”.

9. Yliampuva tai ahne

Havelias on aika lähellä sanaa häveliäs, joka taas tarkoittaa kainoa ja arkaa tyyppiä. Havelias ei oikein sovi vanhanajan tavalla nykysuomeen, sillä monet ihmiset osaavat olla yliampuvia vain kertoakseen hyvän jutun, mutta he eivät välttämättä ole ahneita.

10. Noin 40 senttiä

Kallein diesel maksoi viime keskiviikkona Málagan provinssissa 1,709 ja halvin 1,299 euroa litralta. Tutkimuksessa ei kuitenkaan huomioitu sitä, että monet kalliit asemat antavat kaupan päälle viiden euron pesun ja yhtiön luottokorteilla alennus voi olla jopa 20 senttiä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...