Pähkinät 24/22

1. Millä viimeistä edellisellä kaudella NHL-kiekkoilija Jaromir Jagrin joukkuekaveri ei ole pelannut Stanley Cupin loppuottelussa?

2. Mikä Helsinki-Vantaan lentoaseman tunnettu ”maamerkki” poistettiin käytöstä keväällä?

3. Kuinka monta niittiä on Levi’s farkuissa?

4. Mikä oli Real Academia Españolan (REA) mukaan espanjan kielen käytetyin sana kirjoituksissa vuosina 1975-2004?

- Mainos -

5. Kuka oli Arvo Kustaa ”Arska” Parkkila?

6. Missä suomalaiskunnassa myydään vähiten alkoholia?

7. Mikä on lähin paikka, jossa suomalainen voi tavata luonnossa kuristajakäärmeen?

8. Mitä Orginal Long Drink -juoman pystyraidat symbolisoivat?

9. Kuka oli ensimmäinen suomalainen Playboy-tyttö?

10. Kuka tunnettu toimintatähti aloitti uransa taistelukoreografina?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. 1978-1979

Vuonna 1980 loppuottelussa pelasi Bryan Trotter ja 2021 Joan Merril, joten Coloradon voittoon päättynyt kausi oli ensimmäinen 41 vuoteen, jolloin loppuotteluissa ei pelannut ensimmäistäkään Tshekin joukkuekaveria.

2. Lentotietonäyttö

Jättimäinen lentotietonäyttö taitaa nököttää edelleen Terminaali 2:n tiloissa, mutta se aiotaan roudata pois. Näyttö otettiin käyttöön jo vuonna 1999, joten siihen ei saanut enää varaosia.

3. Kuusi

Niitit lisäsi farkkuihin1800-luvulla Jacob Davis niminen räätäli, joka tunsi farkkujen keksijänä pidetyn Levi Straussin. Niiden tarkoitus on vahvistaa taskun reunoja. Niitit on asennettu vain kolmeen etutaskuun. Takataskuista niitä ei löydy.

4. de

Eiköhän lista ole edelleen suunnilleen sama. 2. la, 3. que, 4. el, 5. en, 6. y , 7. a, 8. los, 9. se, 10. del, 11. la, 12. un, 13. por, 14. con, 15. no, 16. una, 17. su, 18. para, 19. es, 20. al, 21. lo, 22. como, 23. más, 24. o, 25. pero, 26. sus, 27. le, 28. ha, 29. me, 30. si.

- Mainos -

5. Pultsareiden kuningas

Entinen rantojen mies ja ”pultsareiden kuninkas” Arska Parkkila (1905-1978) raitistui 1961 ja perusti Helsinkiin Suoja-Pirtti-yhdistyksen. Sen ylläpitämään Liekkihotelliin mahtui yöksi noin tuhat laitapuolen henkilöä. Parkkilan patsas sijaitsee Helsingissä, Lapinlahden puistikossa.

6. Salvikissa

Ahvenanmaalla sijaitsevassa kunnassa myydään sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnettuna väkijuomaa vain neljä desilitraa. Seuraavaksi vähiten alkoholia myydään Vakka-Suomessa sijaitsevassa Pyhärannassa, seitsemän desiä. Kuivin maakunta on Pohjanmaa, jossa luku on kuitenkin 6,5 litraa.

7. Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalla elävä kangaskäärme kuuluu tarhakäärmeisiin. Se tappaa saaliinsa kuristamalla. Kangaskäärmeitä ei tavata muualla Suomessa, mutta niitä löytyy myös Virosta. Käärme on Suomessa suojeltu.

8. Juoksuratoja

Tarkemmin sanottuna ne symboloivat Helsingin Olympiastadionin juoksuratoja. Lonkero on valmiiksi sekoitettu drinkki. Siitä kehitettiin myös brandy-versio, mutta se ei koskaan saavuttanut samaa suosiota kuin gin-versio.

9. Gina Goldberg

Gina Goldberg oli turkulainen malli nimeltä Tiina Virenius, joka pääsi poseeraamaan alkuperäiseen Playboy-lehteen jo vuonna 1981. Vasta Kata Kärkkäisen kuvat vuoden 1988 joulunumerossa kiinnittivät suomalaisten mielenkiinnon.

10 Steven Seagal

Seagal toimi samaisessa ammatissa myös 007 – Älä kieltäydy kahdesti -elokuvassa. Hän onnistui murtamaan päätähti Sean Conneryn ranteen eräällä treenikerralla. Connery eli vamman kanssa vuosia, koska kuvitteli sen olleen harmiton kipu.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...