Paavo Tanskanen in memoriam

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

s. 31.3.1942 Hankasalmi

k. 13.2. 2024 Benalmádena

Paavo Tanskanen syntyi keväällä 1942 Hankasalmella Keski-Suomessa. Tanskanen opiskeli ekonomiksi ja hän teki työuransa Keskon palveluksessa. Keskon organisaatiossa hän eteni jopa johtoryhmään saakka.

- Mainos -

Elämä kuljetti Tanskasta Hankasalmelta Tampereelle, Turkuun, Jyväskylään ja Helsinkiin. Eläkepäiviään hän asettui vaimonsa Annelin kanssa viettämään Aurinkorannikolle Fuengirolaan.

Aurinkorannikon suomalaisille Paavo Tanskanen tuli tutuksi monesta yhteydestä. Hän oli aktiivinen golfari ja yhdistysmies.

Aurinkorannikon Kokoomuksen toimintaan hänet houkutteli mukaan yhdistyksen perustajajäsen Sakari Pekkarinen.

-Opin tuntemaan Paavo Tanskasen jo noin viisi vuosikymmentä sitten, kun hänet nimitettiin Keskon Jyväskylän konttorin johtajaksi. Hänet opittiin pian tuntemaan nuorena tehokkaana ja nopeasti verkostoituvana yritysjohtajana. Paavolle ominaisia luonteenpiirteitä olivat tehokkuus ja tavoitteisiin sitoutuminen. Hän oli erittäin luotettava, kaikesta mitä hänen kanssaan sopi, hän piti tiukasti kiinni, Pekkarinen muistelee Tanskasta.

 -Myöhemmin tiemme kohtasivat Fuengirolassa, jonne molemmat olimme siirtyneet eläkepäiviä viettämään. Aurinkorannikon kokoomuksen hallitukseen tarvittiin kyvykkäitä jäseniä ja pyysin Paavoa toimintaan mukaan. Paavo tapansa mukaan otti harkinta-aikaa ja ilmoitti sitten muutaman päivän kuluttua olevansa innokas lähtemään mukaan. Hän osoittautui yhdistyksen toiminnan kehittymisen kannalta erittäin tärkeäksi resurssiksi. Paavo teki valtavan työn siirtääkseen yhdistyksemme rekisterit ja tiedotustoiminnan manuaalisesta digitaaliseen muotoon. Tällä oli suuri merkitys siihen, että yhdistyksen jäsenmäärä pystyi kasvamaan voimakkaasti.

– Paavon rehtiys, avoimuus ja tinkimätön päämäärähakuisuus jättivät Ystävästä kauniin ja kunnioitettavan muiston, Pekkarinen jatkaa.

Paavo Tanskanen oli aktiivinen myös Aurinkorannikon suomalaisen koulun taustajoukoissa. Viimeiset vuodet hän toimi koulun kannatusyhdistyksen kokousten puheenjohtajana. Hän valmisteli kokouksen asiat etukäteen perusteellisesti, kenellekään ei jäänyt epäselväksi mistä asioista kokouksissa päätettiin.

Koulun taustajoukoissa Tanskanen oli mukana elämänsä loppuun saakka.

- Mainos -

Paavo Tanskanen kuoli Benalmádenassa sairaalavuoteessa pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Paavo Tanskasta jäivät kaipaamaan leski Anneli, poika Markus perheineen sekä laaja ystäväpiiri.

Paavo Tanskasen siunaustilaisuus pidettiin Tanskasten Fuengirolan kodissa helmikuun lopussa. Tanskasen tuhkat ripotellaan hänen toiveensa mukaisesti Välimereen myöhemmin keväällä, kun Anneli ja Markus perheineen tulevat Aurinkorannikolle. Silloin on tarkoitus pitää myös muistotilaisuus.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *