keskiviikko, helmi 28, 2024

Pääsiäiskulkueet ovat liikkeellä

 

Semana santa alkoi tänä vuonna palmusunnuntaina 02.04.2023. Pääsiäinen on Espanjassa merkittävä juhla ja sitä juhlitaan viikon verran.

Pääsiäisviikon aikana ympäri maata järjestetään näyttäviä pääsiäiskulkueita, joiden kohokohtana on suuri kannettava patsas. Myös Fuengirolassa on mahdollisuus nähdä viikon aikana kulkueita ympäri kaupunkia. Ensimmäiset kulkueet olivat jo viikonlopun aikana.

- Mainos -

Palmusunnuntaina Fuengirolan keskustan ytimen kadut oli suljettu liikenteeltä, sillä tien vierustoille ja jalkakäytäville oli kerääntynyt useita satoja ihmisiä odottamaan paikallisen pääsiäiskulkueen alkua. Kulkue lähti liikkeelle kello 12:15 Parroquia de San Josén edestä. Reitti kulki keskustassa bussikadulla olevan Plaza de la Constituciónin ohi ja päättyi kello 15:15 Real Hermandad Sacramental de Pasión veljeskunnan tiloihin calle Casaresilla.

Pääsiäiskulkuetta katsomaan saapuneet saivat ihailla tarkoilla yksityiskohdilla varustettuja asuja sekä koristeellisia esineitä. Kulkueen huomasi jo kaukaa musiikista ja suitsukkeiden tuoksusta. Kymmeniä metrejä pitkää pääsiäiskulkuetta johti kolme punaisiin pitkiin kartion muotoisiin hattuihin pukeutunutta henkilöä. Espanjassa veljeskunnissa korkeat kartiohatut ovat tavallinen näky pääsiäispyhien aikaan.

Kulkueeseen osallistui runsaasti ihmisiä ja sen kohokohtana oli suuri kannettava koroke, jonka päällä oli palmu sekä oliivipuun oksien päällä aasilla ratsastava Jeesus-patsas. Patsasta kulkueessa kantoivat kymmenet ihmiset.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saana Pihlajaniemi, kuvat: Saana Pihlajaniemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...