Sofialla hyvä suunta

Sofia alkaa tarjota yliopisto-opintoja Aurinkorannikolla. Opintoja tarjotaan ohjatusti pienryhmissä. Tämä on erinomaisen hyvä uutinen.

Toistaiseksi vaihtoehdot suomenkieliselle opiskelulle lukion jälkeen ovat olleet Aurinkorannikolla varsin niukat. Sastamalan koulutusyhtymä on tarjonnut joitain mahdollisuuksia merkonomin opintoihin, mutta sieltäkin suunnasta on viime aikoina ollut melko hiljaista.

Sofian yhteistyö Jyväskylän yliopiston kanssa avaa aivan uudenlaisia väyliä ja mahdollisuuksia täällä asuville suomalaisnuorille. Vuosi opintoja Sofialla ja paikka yliopistossa Suomeen on varmistettu. Tai jos Jyväskylän yliopisto ei kiinnosta, pääsykokeiden kautta sisään ja opintoviikkoja on ihan kivasti plakkarissa.

- Mainos -

On hyvin todennäköistä, että nyt alkava opetus on vasta alkusoittoa laajenevalle tarjonnalle. Sofian toiminnanjohtaja Sari Savolainen on laittanut tuulemaan ja voimme lähivuosina odottaa isoja avauksia. Tiedossa on, että keskustelut ammatillisten opintojen mahdollistamisesta Aurinkorannikolla ovat jo pitkällä. Lisäksi Savolainen on jo ollut yhteydessä ainakin Luganon yliopistoon yhteistyön merkeissä.

Koulutukselliset näkymät Aurinkorannikolla ovat hyvät. Näiden tavoitteellisten opintojen lisäksi Sofian kurssivalikoima tuntuu laajentuvan mukavaa tahtia. Harrastusta, oppia ja sivistystä on runsaasti saatavilla.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...