Olen vanha, mutta en idiootti

Pankkimaailma on digitalisoitunut hurjaa vauhtia, Sitä mukaa on myös pankkikonttoreiden määrä kutistunut huomattavasti: vuonna 2007 Espanjassa oli 45.000 konttoria, tänään vain runsaat 15.000.

78-vuotias eläkeläinen Carlos San Juan, entinen yliopiston professori, sai tästä tarpeekseen ja viime vuoden lopulla aloitti kampanjan “Soy mayor, pero no idiota” (Olen vanha, mutta en idiootti).

Kampanja sai puolessatoissa kuukaudessa 600.000 allekirjoitusta. Myös Espanjan talousministeri, Nadia Calviño ja Espanjan keskuspankki (Banco de España) ovat reagoineet aloitteeseen myönteisesti.

- Mainos -

Pankeille on annettu kuusi kuukautta parantaakseen palvelujaan, jokaisella on oikeus esittää asiansa virkailijalle, eikä robotille, joka sitten kertoo, mitä nappulaa painat. Tämä voi olla hankalaa, etenkin jos et taida kieltä moitteettomasti. Jos olet lausunut hieman väärin, niin pahuksen robotti ei tahdo ymmärtää asiaasi.

Täytyy muistaa myös, että yli kolmekymmentä prosenttia pankkien asiakkaista ei ole digitaaliasiakkaita. Pankit sitoituivat parantamaan palveluksiaan etenkin varttuneelle sukupolvelle 21.helmikuuta. Deadline on siis kuusi kuukautta.

Joku markkinamies soitti 90-vuotiaalle naapurilleni, yritti markkinoida uusia digitaalisopimuksia. Naapuri sanoi, ettei hänellä ole tietokonetta. Mutta olihan myyjällä takataskussa myös ehdotuksia älypuhelimille. Mutta eihän sitä miehellä ollut, siihen markkinamies, että eipä sulla sitten kaiketi ole edes jääkaappia, läpsäytti luurin korvaan.

Tiesittekö, että ihminen on onnellisimmaan lapsuudessaan ja vanhana, 40 ja 50 ikävuoden vaihteella elä on tylsimmillään ja sitten se tekee U-käännöksen ylös. Selätetty on.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Kimmo Sahlman
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...