Lukuaika: Oikeus vahvisti malagalaisperheelle miljoonakorvaukset hoitovirheestä

Oikeus vahvisti malagalaisperheelle miljoonakorvaukset hoitovirheestä

Andalusian terveydenhoito SAS (Servicio Andaluz de Salud) on tuomittu maksamaan yli 2,6 miljoonan euron vahingonkorvaukset yhdeksän vuoden kamppailun päätteeksi.

Málagan oikeus oli tuominnut jo aiemmin Andalusian terveydenhoidon 2,6 miljoonan euron korvauksiin, koska sairaalassa oli tarpeettomasti viivytelty keisarinleikkauksen suorittamista, minkä seurauksena lapsi vammautui 95-prosenttisesti. SAS kuitenkin valitti päätöksestä, mutta nyt valitukset on kumottu ja päätös korvauksista on lopullinen.

Tapaus sattui lokakuussa 2014, kun 39. raskausviikolla ollut äiti hakeutui Málagan yliopistolliseen sairaalaan supistusten vuoksi. Hänet lähetettiin kuitenkin kotiin ja lopulta keisarinleikkaus suostuttiin tekemään vasta viisi päivää myöhemmin, jolloin vauva oli jo ehtinyt kärsimään niin vakavia vaurioita, että hänellä diagnosoitiin 95-prosenttinen vammaisuus, ja hän jää täysin hoidosta riippuvaiseksi.

Oikeus tuomitsi SAS:n maksamaan perheelle 2.683.022 euroa, jonka päälle lisätään korko. Lopullinen korvaussumma noussee noin 3,5 miljoonaan euroon.

- Mainos -
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...