Nämä viisi ulkoilureittiä auttavat tutustumaan Fuengirolaan paremmin

Ensimmäinen reitti on pituudeltaan viisi kilometriä ja se vie kaupungintalolta Sohailin linnalle.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Viisi uutta kaupunkireittiä auttavat tutustumaan kaupungin kiinnostaviin kohteisiin samalla kun saa liikuntaa.

Fuengirolan kaupunki on laatinut ulkoilureittien verkoston, jonka avulla kaupunkiin voi tutustua paremmin samalla kun voi nauttia liikunnan hyödyistä. Kaupungin eri alueiden läpi kulkee viisi reittiä, joiden vaikeusasteet ja pituudet vaihtelevat. Niiden varrella on kaikkiaan 21 kiinnostavaa kohdetta.

Kaupungintalon edustalta lähtee ensimmäinen kaupunkireitti kohti Sohailin linnaa.

Toistaiseksi valmiina on yksi reitti. Sohail-niminen kierros alkaa ja päättyy Plaza de Españalta, kaupungintalon edustalta. Se on pituudeltaan noin viisi kilometriä, kiertäen mm. kauppakeskus Miramarin viereisen Parque fluvialin kautta Sohailin linnan ympäri ja rantakatua pitkin takaisin keskustaan. Reitti on arvioitu vaikeustasoltaan helpoksi ja sen kävelee ympäri noin kahdessa tunnissa.

Uusille ulkoilureiteille omistettu nettisivu senderosurbanosfuengirola.es sisältää lisätietoja, karttoja ja muuta hyödyllistä tietoa. (Kuvakaappaus nettisivulta)

Loput neljä reittiä saadaan valmiiksi lähiaikoina. Ne ovat:

Sendero Centro, neljän kilometrin pituinen, tunnin mittainen reitti, joka alkaa kaupungin keskusaukiolta, Plaza de la Constituciónilta, jatkuu sieltä kiertäen sataman, sitten El Boquetillon upeiden muraalien kautta takaisin kohti keskustaa. Vaikeusaste helppo, pituus neljä kilometriä ja kesto noin tunnin.

- Mainos -

Sendero Bulevar de La Loma, 5,6 kilometriä pitkä reitti, joka alkaa ja päättyy feria-alueen portilta. Kierros kulkee feria-alueen läpi, kaupungin suurimman viheralueen Gran Parque de La Loman ympäri aina Los Bolichesin kaupunginosaan ja sieltä rantaa pitkin takaisin feria-alueelle. Vaikeustaso helppo, arvioitu aika reilut kaksi tuntia.

Sendero Toro de Torreblanca, 4,4, km pitkä reitti, joka lähtee liikkeelle Pedro Cuevas-aukiolta Los Bolichesin kaupunginosasta. Kierros kulkee osittain Los Pacosin alueen ympäri, jatkuen sieltä nimensä mukaisesti Torreblancan härkäpatsaan luo ja edelleen takaisin lähtöpaikalle. Keskivaikeaksi arvioidun reitin kiertämiseen menee noin pari tuntia.

Sendero del Mar, Kaikista vaikein ja pisin reitti lähtee niin ikään Pedro Cuevas-aukiolta, kulkien rantakatua Carvajaliin asti, mistä reitti nousee niin ikään Sendero del Mar-nimistä ulkoilupolkua pitkin ylös Torreblancaan, sieltä samaa reittiä takaisin. Vaativaksi arvioidulla reitillä on mittaa kahdeksan kilometriä ja siihen kuluu aikaa noin pari tuntia.

Kaikille reiteille tulee opasteet

Kaikki viisi reittiä ovat toki siinä mielessä jo valmiita ja käytössä, että ne kulkevat yleisiä, käytössä olvia teitä pitkin.

Reittien lähtöpisteillä on infotaulut joista löytyy tiivistettynä oleelliset tiedot.

Nämä viisi ulkoilukierrosta merkataan ja opastetaan kuitenkin vielä erikseen, jotta niitä on helpompi seurata. Kaikki merkitään reitin varrella olevilla laatoilla, joissa on kaksi värillistä ympyrää maassa. Kaupungin toimesta sijoitetaan myös jokaisen reitin alkuun infopylväitä ja tauluja.

Värillinen laatta maassa merkkaa myös reittiä.

Tämän lisäksi ulkoilureiteille on luotu oma nettisivusto, jossa reitit esitellään tarkemmin kartoin, kuvin ja lisätiedoin. Sivulla on tietoa 21 kiinnostavasta kohteesta, jotka löytyvät reittien varrelta.

Sivuston osoite on: senderosurbanosfuengirola.es.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *