Lukuaika: Näin presidentinvaalit käynnistyivät Espanjan Aurinkorannikolla

Näin presidentinvaalit käynnistyivät Espanjan Aurinkorannikolla

Presidentinvaalien ennakkoäänestys käynnistyi Aurinkorannikolla vilkkaana. Sateisesta säästä huolimatta äänestyspaikalla oli jonoa ennen ovien aukeamista.

Suomen presidentinvaalien ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona 17. tammikuuta myös Espanjan Aurinkorannikolla. Aurinkorannikolla on kaikkiaan kolme ennakkoäänestyspaikkaa. Fuengirolassa äänestää voi seurakuntakodilla sekä Los Bolichesin ”kaupungintalolla” kauppahallin yhteydessä.

Toinen äänestyspaikka on otettu käyttöön, jotta jonoja saataisiin lyhennettyä. Torremolinosissa äänestyspaikka on Kymppipaikan kerhohuoneisto.

Lue myös: Näin äänestät Suomen presidenttiä Aurinkorannikolla

- Mainos -

Vaikka keskiviikkona aamu oli sateinen, ei se tuntunut Aurinkorannikon suomalaisten äänestysintoa isommin lannistavan, seurakuntakodin ovella oli pitkästi jonoa jo ennen kuin ovet kymmeneltä aukesivat.

Uudessa äänestyspisteessä, Los Bolichesin kaupungintalolla äänestäjiä oli myös hyvin liikkeellä, vaikka siellä isommilta jonoilta ainakin alkuun vältyttiin. Uuden äänestyspisteen etuna on myös se, että jos jonoa muodostuu, siellä ei tarvitse jonottaa ulkosalla.

Uudessa äänestyspisteessä Los Bolichesin kaupungintalolla kaikki oli valmista hieman ennen kun ovet äänestäjille avattiin.

Ensimmäisenä uurnille ja sitten vaalikahveille

Ensimmäisinä tämänkertaisissa presidentinvaaleissa uurnalle ehtivät Jouko ja Pirkko Heikkilä. Aurinkorannikolla jo pitkään asunut pariskunta kertoo, että Fuengirolan seurakuntakodin äänestyspisteellä on tullut käytyä jo monissa vaaleissa.

Jouko ja Pirkko Heikkilä olivat Aurinkorannikon ensimmäiset äänestäjät tämänkertaisissa presidentinvaaleissa.

Ensimmäisenä äänestämään ehtiminen ei kuitenkaan ollut syy aikaiseen liikkeelläoloon.

– Tämä oli ihan poikkeus, yleensä olemme katsoneet milloin on vähän jonoa, kun joka päivä tästä ohi kuljemme, Jouko Heikkilä kertoo.

Jouko Heikkilä ei halua kertoa ketä äänesti, mutta Pirkko Heikkilä paljastaa jotain.

– Minä äänestin naista, hän kertoo.

Heikkilät kertovat, että äänestyksen päätteeksi mennään luonnollisesti vaalikahveille.

- Mainos -

– Kantapaikkaan Thelmalle mennään vaalikahveille, Jouko sanoo.

– Siellä tavataan muitakin äänestäjiä, Pirkko vahvistaa.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...