Lukuaika: Suvi Kauranen: ”Herkuilla mässäily lyhentää ikää ja saa kasvotkin rusinaisiksi”

Suvi Kauranen: ”Herkuilla mässäily lyhentää ikää ja saa kasvotkin rusinaisiksi”

En ole koskaan pitänyt kylmästä enkä varsinkaan kylmästä vedestä, en uimiseen enkä juomiseen. Nyt olen vakuuttanut itselleni, että joka-aamuinen altaaseen meno on terveellistä, vaikka en voikaan välttyä Titanic-assosiaatiolta: kymmenasteinen vesi kun tuntuu – jäiseltä.

Tämä on tietysti äärimmäisen naurettavaa lukijasta, joka Suomessa, ilmeenkään värähtämättä, pulahtaa avantoon, mutta täysin subjektiivinen tuntemukseni on kyllä kiduttava edelleenkin, vaikka uskollisesti joka päivä veteen painun. Täydennän tämän masokismin huipentuman kylmällä suihkulla, lämminvesihanaan en ole koskenut viime toukokuun jälkeen. Vettä muuten säästyy tällä tavoin litratolkulla…

Sohvalla löhöily ja ’il dolce far niente’ maistuisi minullekin, mutta itsekuri ei anna periksi: joka päivään tulee mahduttaa liikkumista. Äänikirjat tekevät pitkästäkin kävelylenkistä nautittavan, ja kaikenlaista uutta oppii korvakuulokkeiden kautta.

Rakastan suklaata, jälkiruokia, leivonnaisia (…varsinkin siskon tekemää Brita-kakkua!) ja kaikkia muitakin mahdollisia herkkuja, mutta kun kuulemma ovat niin hirvittävän epäterveellisiä, on ruokavalio täytynyt muokata uuteen uskoon, ja menu koostuukin kasviksista, proteiinilähteistä ja hyvistä rasvoista. Kauralatte maistuu makeudessaan syntiseltä – vain kaksi vuotta meni, että opin juomaan kahvin mustana. Huokaus.

- Mainos -

Uskoimme ennen, että vanhuksia tulee suojata kylmältä, jotta eivät vilustuisi. Uusi, tieteen takaama suuntaus kuitenkin on, että parempi kehottaa mummo t-paidassa parvekkeelle palelemaan immuniteetin parantamiseksi kuin kietoa hänet villatakkikerroksiin.

Herkuilla mässäily lyhentää ikää ja saa kasvotkin rusinaisiksi, joten parempi meidän, elämää rakastavien, on purra retiisiä ja muistella nuoruutta, saunailtoja ja niihin kuuluvaa Jaffan juomista. Oi niitä aikoja!

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...