Murhapolttoyritys Fuengirolan suomalaisravintolassa

Viime yönä ravintola Uusi Reflassa Fuengirolan satamassa oli läheltä piti -tilanne. Ilmeisesti mustasukkaisuus pontimenaan, nuori mies sytytti ravintolan terassilla tahallisesti tulipalon.

Ravintolassa oli tapahtumahetkellä toistakymmentä henkilöä, joten poliisi tulkitsee asian murhapolton yritykseksi. Tekijä on saatu kiinni, hän on Policia Nacionalin hallussa.

Syyttäjä tutkii vielä, mikä on varsinainen rikosnimike. Siihen vaikuttaa esimerkiksi se, olivatko ravintolassa olleet ihmiset välittömässä hengenvaarassa polttoyrityksen aikana. Mikäli tutkinnassa todetaan välitön hengenvaara yli kymmenelle ihmiselle, kyse on vakavasta rikoksesta, josta tuomio saattaa Espanjassa olla jopa yli kymmenen vuotta vankeutta.

Taustalla erodraama?

Fuengirola.fi:n saamien tietojen mukaan tekijä on nuori suomalaismies. Hänellä on ollut romanttinen suhde ravintolaan liittyvän henkilön kanssa. Toinen osapuoli on ilmeisesti päättänyt suhteen pari viikkoa sitten ja mahdollinen murhapolton yrittäjä on ottanut eron raskaasti. Nämä tiedot ovat toistaiseksi varmistamattomia.

Tapahtumat etenivät lauantai-iltana nopeasti. Epäilty oli aluksi käyttäytynyt oudosti, hän oli esimerkiksi tuhonnut kaksi matkapuhelinta, joista ainakin toinen kuului ravintolan henkilökunnalle. Sen jälkeen epäilty on siirtynyt ravintolan terassille ja ilmeisesti jotain palavaa nestettä avuksi käyttäen sytyttänyt terassin telttakankaat tuleen.

-Onni onnettomuudessa on, että havaitsimme palon lähes heti sen sytyttämisen jälkeen. Itsellänikin on vapaapalokuntataustaa joten tiesin kuinka toimia. Saimme henkilökunnan avustuksella palon tyrehtymään nopeasti, ravintoloitsija Marko Levander Uusi Reflasta kertoo.

-Tuli oli juuri pääsemässä kiinni kattorakenteisiin, joista se olisi nopeasti levinnyt koko terassille ja myös ravintolan sisätiloihin. Meillä on paljon kaasupulloja ja muuta tulenarkaa tavaraa ravintolassa, joten jos palo olisi päässyt leviämään, tuhot olisivat saattaneet olla todella suuria. Sanoisin, että aika viime hetkellä toimittiin, jos olisimme havainneet palon 30 sekuntia myöhemmin, se olisi ollut liian myöhään.

Tämän isompaa tuhoa palo ei onneksi saanut aikaan

Ravintolassa on jatkuva videokameravalvonta. Videokuvien perusteella epäilty tunnistettiin helposti ja hänen jäljilleen päästiin nopeasti. Policia Nacional pidätti miehen puolen yön jälkeen Fuengirolan keskustassa.

-Onneksi meillä on videovalvonta. Sen avulla saatiin heti selville palon aloittaja. Myös kadonneiden ja tuhottujen puhelimien kohtalo selvisi videonauhalta.

Palon jälkiä siivotaan tänään ravintola Uusi Reflassa. Vahingot olivat niin pienet, ettei se vaikuta millään tapaan ravintolan aukioloihin tai muuhun toimintaan.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...