Asuminen Yritysuutiset

Kirjasto ja kielikylpyjä Tuiskulaan

Tuiskulan laajennetuissa tiloissa on keittiö ja lukunurkkaus. Lukunurkkauksen yhteyteen tulee lokakuussa myös lastenkirjasto.

Fuengirolassa toimiva lastenkerho Tuiskula aloitti syyskautensa jo hyvissä ajoin elokuun puolella. Tuiskula on laajentanut tilojaan ja suunnitteilla on lastenkirjaston avaaminen.

 

-Olen huomannut, että lapsilla on kova into lukea ja kuunnella satuja. Lastenkirjoja, varsinkin suomalaisia on Aurinkorannikolla vaikea löytää. Minulle on vuosien saatossa kertynyt aika mittava määrä kirjoja ja saan niitä jatkuvasti lisää lahjoituksina. Suotta ne pölyyntyvät hyllyssä, laitetaan ne kiertoon lasten iloksi, Tuisku Pekkarinen kertoo.

Lastenkirjastotoiminta on suunnitteilla aloittaa lokakuussa. Toiminta on Tuiskulan lapsille ilmaista, muut voivat hankkia kirjastokortin viiden euron lukuvuosihintaan. Suunnitelmissa on, että kirjasto on auki kerran viikossa tunnin kerallaan.

Lukeminen on kiinnostavaa puuhaa lapsille.

-Mikäli tarvetta tiheämpään aukioloon ilmenee, toki kysyntään vastataan.

Kirjaston avaamisesta ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin lastenkerho Tuiskulan fb-sivuilla.

-Otamme totta kai kirjastotoiminnassa huomioon koronaturvallisuuden. Esimerkiksi palautuneet kirjat palaavat hyllyyn vasta viikon kuluttua palautuksesta.

Leivonnaisia ja kielikylpyjä

Tuiskulan tilat sijaitsevat Centro Finlandiassa kuten ennenkin. Tiloja laajennettiin kesän aikana, nyt lasten käytössä on myös keittiö.

Omin käsin syntyvät parhaat herkut.

 

-Olemme alkaneet leipoa vähintään kerran viikossa. Kaurasämpylät, -keksit ja sinkkumuffinsit ovat saaneet lapset innostumaan leipomisesta. Reseptit ovat tosi simppeleitä, jotta lapset voivat kotona opettaa vanhemmilleen esimerkiksi tuoreiden aamiaissämpylöiden leipomisen.

 

Kun kelit pikkuhiljaa ovat viilentyneet paahtavasta helteestä, Tuiskulassa on aloitettu päivittäinen ulkoilu.

Tuiskulan ulkoilu tehdään jatkossa espanjaksi.

-Olen aina halunnut tuoda hieman kielikylpyäkin Tuiskulan toimintaan. Ensi viikolla meillä aloittaa varhaiskasvatusta Málagan yliopistossa opiskeleva Carmen, joka alkaa vetää ulkoiluja. Hän ohjeistaa lapsia espanjaksi niin paljon kuin mahdollista. Itse olen koko ajan mukana, jotta lapsilla säilyy turvallinen tunne, eivätkä he hämmenny vieraasta kielestä. Silloin kun Carmen ei pääse, ulkoilutuksissa on mukana ystäväni Kanya, joka myös puhuu sujuvaa espanjaa.

Syksy Tuiskulassa on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Lapsia on alusta saakka ollut mukavasti.

-Tilaa Tuiskulassa vielä on. Meillä oli elo-syyskuussa paljon lapsia, jotka aloittivat tällä viikolla espanjalaisen koulun. Syksyn mittaan suomalaisten palatessa lapsia tulee toki lisää, mutta laajennettuihin tiloihimme mahtuu kivasti isompikin ryhmä. Meille voi tulla tutustumaan milloin vain, jos lapsen tuominen Tuiskulaan kiinnostaa. Tutustumiskäynnistä voidaan sopia vaikka puhelimitse. Minulle voi soittaa numeroon +34 636 874 330.

Tuiskula on Fuengirolassa toimiva lastenkerho. Se on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille. Tuiskula on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
47
+1
8
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa