Mitä omistusasunnot maksavat Aurinkorannikolla?

 

Tässä katsauksessa käsitellään omistusasumisen hintaa Málagan provinssissa, johon myös Aurinkorannikon suomalaisten suosimat kaupungit kuuluvat. Jutussa esiintyvät hinnat ovat kunkin alueen keskiarvoja ja ne perustuvat Idealistan ilmoittamiin hintoihin. Idealista on alueen suurin asuntoja välittävä portaali.

Hintakehitys Euroopan eteläisimmällä mantereen osalla on ollut nouseva  viime aikoina. Málagan provinssissa hinnat ovat nousseet keskimäärin 9,6% viimeisen 12:n aikana. Alueen keskimääräinen neliöhinta on tällä hetkellä 2.396€. Tieto on peräisin Idealistan heinäkuun tilastoista.

Jos Málagan alueella haluaa asua halvalla, kannattaa paeta vuorille. Halvimmat asunnot löytyvät Idealistan mukaan provinssin koilliskulmasta Alamedan kunnasta. Siellä asuntojen keskihinta on ainoastaan 546€. Alle 600€/m2 asunnon saa myös sierra de Yeguasta (554€).

- Mainos -

Mikäli rahaa on rajattomasti käytössä, eniten sitä ostoasuntoon saa tuhlattua Marbellan kupeessa sijaitsevassa Benahavisin idyllisessä pikkukaupungissa. Huippuravintoloistaan tunnetussa kaupungissa asuntojen keskimääräinen neliöhinta on 3.517€. Seuraavaksi kalleimmat neliöt löytyvät Marbellasta ja kolmossija menee ehkä hieman yllättäen Málagan kaupungin itäpuolella sijaitsevalle Nerjalle.

Tässä top 10 kalleimmat Málagan provinssin kunnat. Keskimääräiset hinnat /m2.

Benahavis                                    3.517€

Marbella                                      3.274€

Nerja                                            2.874€

Istán                                             2.669€

Fuengirola                                   2.428€

Frigiliana                                      2.401€

- Mainos -

Estepona                                     2.396€

Benalmádena                             2.275€

Málaga                                         2.150€

Torremolinos                              2.134€

Hinnat ovat keskimääräisiä, kuten aiemmin mainittiin. Varsinkin isommissa kaupungeissa hinta halutuimmilla paikoilla voi olla kymmenkertainen halvimpiin lähiökämppiin verrattuna.

Lähde: Diario Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...