Missä Tuulat ja Juhat? Tässä ovat Aurinkorannikon yleisimmät etunimet – löydätkö omasi Suomi-listalta

Andalusian tavallisimmat etunimet ovat tuttuja perusnimiä. Fuengirola.fi:n listauksesta paljastuvat myös, mitkä suomalaisnimet ovat Espanjan Aurinkorannikolla suosituimmat.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
5 min lukuaika
Kuvassa voi olla Antonio tai Jośe. Taustalla ehkä yksi Maria tai Carmen. Ne ovat nimittäin Andalusian yleisimmät etunimet.

Andalusian väestön tavallisimmat nimet on taas listattu.

Naisissa yleisin etunimi on María del Carmen ja miehissä Antonio. Sukunimenä taas Andalusiassa törmää eniten Garciaan.

Tiedot käyvät ilmi Andalusian tilastollisen ja kartografisen instituutin tiedotteesta.

Maria eri muodossa on suosittu niin koko Espanjassa kuin Andalusiassakin, sillä se on osa Andalusiassa asuvan yli 1,1 miljoonan ihmisen nimeä. Nimeä käyttävät molemmat sukupuolet, ja miesten listalla José María on kuudenneksi yleisin nimi Andalusiassa.

- Mainos -

Suomalainen Marja (siis j-kirjaimella) on selvästi harvinaisempi tapaus eteläisessä Espanjassa. Marja-nimisiä on kirjattu 174.

Brittieläkeläisten nimet näkyvät listoilla

Jos tilastoja tutkii tarkemmin ja esimerkiksi ikäryhmien mukaan, suosikkinimien joukkoon nousee ulkomaalaisia.

Listaus asukkaiden nimien keski-iän mukaan paljastaa, että naisista vanhuuskärjessä ovat Ann (keski-ikä 71,5 vuotta), Carol Ann (71,3 v.) ja Rogelia (70,5 v.). Miehissä Michael John (67,7 vuotta), David John (67,5) ja John (64,2 v.). Tämä johtuu tietysti Andalusiassa asuvien pohjoiseurooppalaisten, eläkkeellä olevien tulijoiden suuresta määrästä.

Entä miten suomalaiset nimet näkyvät listalla?

Suomalaisnimet eivät keiku kärkipäässä edes Aurinkorannikon suomalaisimmalla seudulla eli Fuengirolassa. 50 yleisimmän naisten nimen listalla Fuengirolassakin suosituimpana ovat Maria Carmen, Maria, Carmen, Ana Maria ja Josefa, miehissä Antonio, Francesco, José, Manuel ja Juan.

Laura on Fuengirolassa kolmastoista, Sofia 21., Natalia 27., Paula 30. ja Monica 44. Miehissä Daniel on yhdestoista, Mohamed 25., Ivan 35., Hugo 45., Martin 47. ja Samuel 48.

Mutta kun Andalusian nimitilastoihin sukeltaa syvemmälle, alkaa suomalaisiakin nimiä löytyä.

Espanjan ja Aurinkorannikonkin kaduilla tallustaa kaikista eniten María del Carmenin ja Antonion nimisiä ihmisiä.

Suomen suosituimmat nimet ovat Anne ja Juha

Täytyy muistaa, että listaus ei erottele nimien kansallisuuksia. Lisäksi on syytä huomioida, että listalla näkyvät vain virallisesti Andalusiassa kirjoilla olevat asukkaat.

- Mainos -

Fuengirola.fi:n tekemä kooste pohjautuu Andalusian virallisiin väestö- ja nimitilastoihin.

Listauksessa ovat mukana kaikki nimen johdannaiset: siis esiintyvyys niin pelkkänä etunimenä kuin myös toisena nimenä tai etunimen osana (kuten Juha-Pekka).

Suomen väestorekisterikeskuksen mukaan Suomen yleisimmät kutsumanimet, siis käytetyimmät etunimet ovat Anne ja Juha. Naisissa Tuulan jälkeen tulevat Tuula ja Päivi. Miehissä Juhan jälkeen eniten on Timoja ja Matteja.

Jos taas otetaan sekä toiset että kolmannet ja neljännet nimet, Suomen suosituimmat nimet ovat naisissa Maria, Helena ja Hannele sekä miehissä Juhani, Olavi ja Tapani.

Elina ja Liisa yleisimmät naisten Suomi-nimet Andalusiassa

Andalusissa Tuula sen sijaan ei ole kovinkaan yleinen nimi: Tuula-nimisiä on virallisesti listattuna vain 70.

Kuten arvata saattaa, Anne-nimisiä – tai sen johdananisia Kuten Anne Marie tai Carol Anne – on tuhansia johtuen nimen kansainvälisyydestä. Kaikkiaan Anneja on Andalusiassa 3.833. Päivi-nimisiä ei löydy listalta ainuttakaan (tilasto kertoo vain nimet, joita on kirjoilla vähintään viisi kappaletta).

Kansainvälisiä, Suomessakin yleisiä nimiä on runsaasti: Andalusiassa on peräti 1.211.314 Mariaa, 50.797 Lauraa, 20.846 Sofiaa, 10.633 Emiliaa, 4.569 Helanaa, 4.504 Annaa, 4.242 Oliviaa, 1.944 Johannaa, 706 Hannaa ja 286 Heidiä.

Elina-nimisiä on sen sijaan 264 ja Liisoja 208 kappaletta Andalusiassa. Ne ovat suomalaisten naisen nimistä yleisimmät eteläisessä Espanjassa.

- Mainos -

Järjestelmä luo jopa kartan Liisojen sijainneista: Liisat ovat keskittyneet enimmäkseen Aurinkorannikolle, mutta myös Cádizin seudulle ja ilmeisesti Córdobaan, Andalusian pohjoisosaan.

Juhani on miesten ykkönen Andalusiassa

Juhia Andalusiassa asustaa 96 kappaletta. Se ei ole kuitenkaan Andalusian yleisin suomalainen miesten nimi.

Ykkösenä on nimittäin perikansallinen Juhani. Sen yleisyyttä nostattaa nimen suosio toisena nimenä.

Virallisten tilastojen mukaan Juhani-nimi on Andalusiassa on 451 henkilöllä, mutta vain kolmellatoista heistä Juhani on kutsumanimenä. Loput ovat toisia nimiä tyyliin Mikko Juhani ja Heikki Juhani.

Ei liene yllätys, että eteläisen Espanjan Juhanit asuvat pääasiassa Aurinkorannikon rannikkokaistaleella Fuengirolan seudulla sekä Andalusian pääkaupungissa Sevillassa.

Sami-nimisiä on Andalusiassa peräti 531, mutta koska nimi on hyvin kansainvälinen ja suosittu arabian kielessä, se ei ole tässä listauksessa mukana. Toki nimi on Suomessakin 17. yleisin miesten etunimi, mutta espanjalaistilastot eivät erottele kansallisuuksia.

Sama pätee osaltaan Ari-nimeen, joka on alkuperältään juutalainen nimi. Heitä on Andalusiassa 110. Osa heistä on varmasti suomalaisia. Samoin Marko-nimi on kansainvälinen. Heitä on Andalusiassa 156.

Johanneksia on 1.010 ja Mikaeleita 319.

Tavallisimmat suomalaiset sukunimet Andalusiassa

1KORHONEN41
2MÄKELÄ37
3KINNUNEN33
4KOSKINEN30
5SALO28
6LAITINEN27
7SAVOLAINEN27
8SALMINEN26
9RANTANEN26
10LAINE
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *