Lukuaika: Mikä meitä kaikkia kouluja yhdistää?

Mikä meitä kaikkia kouluja yhdistää?

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa syyslukukausi on alkanut jo yli kuukausi sitten. Espanjalaisetkin ovat hiljalleen siirtyneet lomalta arkeen. Tämä näkyy ja kuuluu kampuksellamme. Kadut ovat aamuisin ja iltaisin täynnä autoja, kun perheet vievät ja hakevat lapsiaan koulusta ja harrastuksista. Paikallislapset kulkevat univormuissaan kouluun. Kadut täyttyvä iloisesta puheensorinasta elokuun hiljaiselon jälkeen.

Paikalliseen perinteeseen kuuluu koulujen rehtorien yhteinen koulunaloitusjuhla. Tapahtuma on joka vuosi eri koululla, tänä vuonna omalla kylällä Syaliksessa. Pormestari piti juhlapuheen, jossa erityisesti mainitsi koulumme ja kiitti kaikkia meitä kouluja siitä työstä, mitä lasten ja nuorten eteen teemme.

Tapasin juhlassa monta kollegaani ja vaihdoimme kuulumisia. Totesimme, että vaikka koulut ovat kaikki erilaisia, pohjimmiltaan työmme on hyvin samanlaista. Tänä lukuvuonna andalusialaiset koulut ovat uuden lainsäädännön myötä suuressa muutoksessa ja se määrittää pitkälti kouluvuotta. Opettajien pitää miettiä oppisisällöt ja arvioinnit uudelleen. Suomalaisissa kouluissa kaikkialla tänä lukuvuonna pohditaan kouluun kiinnittymistä ja kouluviihtyvyyttä.

- Mainos -

Aurinkorannikon suomalaisen koulun teemoja tänä lukuvuonna ovat ystävyys- ja kaveritaidot, kiusaamisen ehkäisy ja siihen puuttuminen ja sosiaalisen median taitava ja vastuullinen käyttö. Teemailtoihin kutsumme myös koteja mukaan, sillä hyvin toimiva kodin ja koulun yhteistyö on lapsen etu. Tämän totesimme yhteen ääneen kollegoiden kanssa yli kansallisuusrajojen.

Meitä on täällä melkoinen koulujen kirjo. Kaikki toimimme omalla tavallamme, omine erityispiirteinemme, mutta jaamme saman ydintehtävän. Se on kasvatus ja opetus. Teemme kaikki tätä työtä siksi, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus onnelliseen ja hyvään elämään.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Saara Ikonen
Kirjoittaja on Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...