Lukuaika: Mijasin poliisi takavarikoi viikossa 230 kg laittomasti pyydettyjä merisiilejä

Mijasin poliisi takavarikoi viikossa 230 kg laittomasti pyydettyjä merisiilejä

Merisiilin päälle astuminen uintiretkellä on tuskallinen kokemus.  Andalusian keittiöissä merisiili on kuitenkin kysytty herkku ja siksi se on markkinoilla hyvin hinnoiteltu.

Merisiilien kalastus on kuitenkin määriteltyä ja luvanvaraista. Sen kalastaminen vaatii lisenssiä ja kalastajakohtaisen saaliskiintiön noudattamista ihan päivätasolla.

Houkutus merisiilin laittomaan kalastukseen on kuitenkin suuri, sillä merisiilistä maksetaan markkinoilla hyvä hinta.

Mijasin paikallispoliisi sai viikon aikana kiinni jopa 230 kg laittomasti pyydettyjen merisiilien lastin.

- Mainos -

Ensimmäinen vihje tuli 5. maaliskuuta. Poliisi sai ilmoituksen El Charcónin rannalla epäillystä laittomasta simpukan pyynnistä.

Poliisin siviiliyksiköiden (SIMA) ja interventioyksiköiden (Charlie) jäsenet yllättivät useita henkilöitä hämärähommissa, lastaamassa ajoneuvoa merisiilejä sisältävillä konteilla.

Poliisit tunnistivat salakuljettajat ja vahvistui, ettei kalastajilla ollut asianmukaisia lisenssejä merisiilien pyytämiseen.

Syylliset tuomittiin ja merisiilit palautettiin niiden luonnolliseen elinympäristöön.

Tuskin viikko ehti kulua tapahtumasta, kun poliisi sai uuden vihjeen samalla rannalla tapahtuvasta hämärästä kalastustoiminnasta.

Poliisin tutkijat yllättivät toisen, laitonta kalastusta harjoittavan ryhmän rannalta. Huomattuaan poliisit, epäillyt pyrkivät pakenemaan 130 kg lasti laittomasti pyydettyjä merisiilejä mukanaan, mutta poliisi sai heidät kiinni.

Teosta kiinnijääneitä uhkaa vakavat sanktiot.

Myös viime vuoden huhtikuussa poliisi takavarikoi yli 100 laittomasti pyydettyä merisiiltä. Kaksi henkilöä tuomittiin laittomasta kalastuksesta.

- Mainos -

Poliisi valvoo jatkuvasti ja myös rutiininomaisesti laitonta kalastusta Aurinkorannikolla.

Merisiilit ovat piikkinahkaisiin kuuluvia merten selkärangattomia asukkeja, jotka voivat elää jopa 20 vuotta. Merisiilin mätiä käytetään esimerkiksi Japanissa joissakin sushiannoksissa.

Merisiilejä syödään ympäri Andalusiaa ja erityisesti kalaravintoloiden taivaaksi kutsutussa Cádizissa merisiilit ovat arkiruokaa.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...