Matkavakuutuksen merkitys

Me suomalaiset hankimme kuuliaisesti koteihimme ja autoihimme vakuutukset, mutta matkalle lähtiessä moni ajattelee ”säästävänsä”, eikä ota matkavakuutusta. Tämä säästö voi osoittautua todella kalliiksi. Valitettavasti välillä täältä Aurinkorannikoltakin joudutaan järjestämään ambulanssilentoja Suomeen ja pahin mahdollisuus on äkillinen kuolemantapaus.

Matkavakuutuksen voi hankkia siitä maasta, missä on kirjoilla eli Suomessa kirjoilla oleva Suomesta ja Espanjassa kirjoilla oleva Espanjasta. Matkavakuutus voi sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Omaan yhdistelmään voi ottaa molemmat vakuutukset tai vain toisen. Matkustajavakuutuksesta korvataan matkasairauksien ja matkatapaturmien hoitokuluja ja vakavissa tapauksissa kuljetus hoitoon kotimaahan. Hoitokulujen lisäksi matkustajavakuutukseen voi olla mahdollista sisällyttää korvaukset pysyvän haitan (invaliditeetin) ja kuolemantapauksen varalta sekä päivärahakorvaus matkatapaturman aiheuttamasta työkyvyttömyydestä. Matkustajavakuutus voi sisältää vakuutusturvaa myös mm. matkan peruuntumisen, keskeytymisen, odottamisen tai matkalta myöhästymisen varalta. Matkatavaravakuutuksesta korvataan matkatavaroille sattuneita vahinkoja.

Matkavakuutukset ovat erityisen tärkeitä muuttokohdissa. Suomessahan sosiaaliturva on asumisperusteinen, mutta Espanjassa työperusteinen eli täällä sosiaaliturvaan pitää hakeutua ja päästä esim. työn tai avioliiton kautta. EU-sairaanhoitokortin voi saada siitä maasta, jonka sosiaaliturvaan kuuluu. Valitettavasti ei ole kovin harvinaista, että henkilö ei tiedä itse pudonneensa jo Suomen sosiaaliturvasta, eikä kuulu Espanjan sosiaaliturvaan ja tajuaa sen vasta hakeutuessaan esim. sairaalahoitoon, jota ei yllättäen kukaan suostu korvaamaan. Olen lukuisia kertoja työssäni törmännyt tilanteeseen, jossa minulta pyydetyn avun järjestäminen olisi ollut todella helppoa matkavakuutuksen kautta. Matkavakuutuksen tarjoajilla on asiakkailleen 24/7 toimiva puhelinpalvelu, johon yhteyttä ottamalla saa apua ja neuvoja yhdeltä luukulta mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...