Uutiset

Mijas kiristää roskien viemistä koskevia sääntöjä

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Mijasin kaupunki on nyt tiukkana jätehuollon suhteen. (Kuva: Mijasin kaupunki)

Mijasin alueella asuvien kannattaa kiinnittää entistä tarkempaa huomiota siihen, että kotitalouden roskat viedään oikeaan paikkaan ja ajallaan. Lepsuilu voi johtaa jopa 750 euron sakkoon.

Mijasin alueella asuvien kannattaa kiinnittää entistä tarkempaa huomiota siihen, että kotitalouden roskat viedään oikeaan paikkaan ja ajallaan. Lepsuilu voi johtaa jopa 750 euron sakkoon.

Mijasin kaupunki on kyllästynyt siihen, että jopa vaarallisiksi luokiteltuja jätteitä jätetään jatkuvasti säiliöiden ulkopuolelle ja vääriin aikoihin, ja kiristää tämän kesän aikana sekä valvontaa että sääntöjen vastaisesta käyttäytymisestä aiheutuvia seurauksia. Rikkomuksista voi saada 100–750 euron sakon.

Voimassa olevien säännösten mukaan kotitalousjätteitä ei saa viedä säiliöihin ennen iltakahdeksaa. Tämä perustuu ennen kaikkea siihen, että päiväsaikaan kuumissa säiliöissä hautuvat jätteet voivat aiheuttaa sekä haju- että terveyshaittoja.

tTlousjätteen sekaan ei saa viedä esimerkiksi nesteitä, eläinten raatoja, palavia materiaaleja tai muuten vaarallisia jätteitä.

Jätteitä ei myöskään saa jättää säiliöiden ulkopuolelle, vaikka näky onkin esimerkiksi Mijas Pueblossa tavallinen.  Suurikokoisille, vaarattomaksi luokitelluille jätteille, kuten huonekaluille tai kodinkoneille kaupunki tarjoaa keräyspalvelua. Niitäkään ei saa jättää jäteastioiden ulkopuolelle asiasta viranomaisten kanssa sopimatta.

Saadakseen huolettomat asukkaansa kuriin Mijasin kaupunki on hiljattain käynnistänyt aiheesta useita valistuskampanjoita.  Kaupunki on myös lisännyt jäteastioiden määrää keskeisissä paikoissa. Lisäksi on aloitettu uusi, lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapäivinä toimiva keräysreitti.

Tiina Piha

Lähde: Malaga hoy

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa