Lukuaika: Syö keskiviikkona chiringuitossa – yllätyksiä luvassa

Syö keskiviikkona chiringuitossa – yllätyksiä luvassa

Ylihuomenna 27. kesäkuuta Aurinkorannikolla järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen chiringuito-päivä. Mukana ovat Fuengirolan lisäksi Mijasin, Benalmádenan, Malagan ja Marbellan rantaravintolat.

Chiringuito-päivän tarkoituksena on nostaa esiin rantaravintoloiden merkitystä niin paikallisten kuin turismin kannalta.

Chiringuitoilla on tärkeä rooli alueelle tyypillisiä, perinteisiä kalaruokia tarjoavina ravintoloina. Ne myös osaltaan erottavat Aurinkorannikon Espanjan muista matkailukohteista.

Tapahtuman järjestävän ranta-alueilla toimivien yrittäjien liiton mukaan jopa 26 prosenttia turisteista valitsee kohteensa paikallisten ravintoloiden tarjonnan perusteella.  Yrittäjät toivovatkin, että kaupungit jatkavat ravintolayrittäjien tukemista erilaisin toimin.

Ensimmäistä chiringuito-päivää vietetään erilaisten juhlavien tapahtumien merkeissä pitkin Fuengirolan, Mijasin, Benalmádenan, Marbellan ja Malagan rantoja. Yksityiskohtia ei ole juuri kerrottu etukäteen sitä lukuun ottamatta, että tarkoituksena on yllättää turistit.

- Mainos -

Tavoitteena on, että tapahtumasta tulisi vuotuinen.

Tiina Piha

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...