Uutiset

Syö keskiviikkona chiringuitossa – yllätyksiä luvassa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Yksi chiringuitojen tyypillisistä herkuista ovat vartaassa grillatut sardiinit. (Kuva: Heather Cowper/Flickr)
Ylihuomenna 27. kesäkuuta Aurinkorannikolla järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen chiriguito-päivä. Mukana ovat Fuengirolan lisäksi Mijasin, Benalmádenan, Malagan ja Marbellan rantaravintolat.

Ylihuomenna 27. kesäkuuta Aurinkorannikolla järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen chiringuito-päivä. Mukana ovat Fuengirolan lisäksi Mijasin, Benalmádenan, Malagan ja Marbellan rantaravintolat.

Chiringuito-päivän tarkoituksena on nostaa esiin rantaravintoloiden merkitystä niin paikallisten kuin turismin kannalta.

Chiringuitoilla on tärkeä rooli alueelle tyypillisiä, perinteisiä kalaruokia tarjoavina ravintoloina. Ne myös osaltaan erottavat Aurinkorannikon Espanjan muista matkailukohteista.

Tapahtuman järjestävän ranta-alueilla toimivien yrittäjien liiton mukaan jopa 26 prosenttia turisteista valitsee kohteensa paikallisten ravintoloiden tarjonnan perusteella.  Yrittäjät toivovatkin, että kaupungit jatkavat ravintolayrittäjien tukemista erilaisin toimin.

Ensimmäistä chiringuito-päivää vietetään erilaisten juhlavien tapahtumien merkeissä pitkin Fuengirolan, Mijasin, Benalmádenan, Marbellan ja Malagan rantoja. Yksityiskohtia ei ole juuri kerrottu etukäteen sitä lukuun ottamatta, että tarkoituksena on yllättää turistit.

Tavoitteena on, että tapahtumasta tulisi vuotuinen.

Tiina Piha

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa