Melu kuriin Málagassa poliisien voimin

Toukokuun 23. ja 30. välisenä aikana Málagan paikallispoliisi teki yli viisisataa toimenpidettä, jotka liittyivät meluntorjunta- ja valvontamääräysten sekä kunnallisten säädösten noudattamiseen kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsevissa ravintoloissa ja kaduilla.

Määräysten ja säädösten noudattamisen tarkoituksena on taata kansalaisten rinnakkaiselo ja suojella julkista tilaa. Säädökset koskevat erityisesti perjantai- ja lauantai-iltoja.

Andalusian korkein oikeus TSJA (Tribunal Superior de Justicia de Andalucia) vahvistaa Málagan kaupunginvaltuuston määräykset baarien melusta historiallisessa keskustassa, Mitjanan alueella.

Málagan paikallinen poliisi on viime viikolla tuominnut 31 ihmistä kaupungin historiallisessa keskustassa kadulla meluamisesta ja siten naapurien häiritsemisestä. Lisäksi viisi musiikki-instrumenttia (kitaraa) ja kaiutinta takavarikoitiin.

- Mainos -

Myös kuudelle ravintolalle määrättiin seuraamuksia meluntorjuntaan liittyvistä rikkomuksista.

Suurin osa nuhteista annettiin yleisillä teillä laulamisesta tai huutamisesta.

Yhteensä 31 henkilöä tuomittiin.  Melua aiheuttavista toimista (4 henkilöä), melun tuottamisesta talon sisällä (2 hlöä), luvattomien musiikkiesitysten vuoksi (1 hlö), radioiden tai soittimien käytöstä ilman lupaa ja työajan jälkeen (2 hlöä), sekä laulamisesta tai huutamisesta yleisillä teillä ja yleisillä alueilla (22 hlöä).

Lisäksi 22 henkilöä tuomittiin fysiologisten tarpeiden hoitamisesta kadulla, 28 henkilöä alkoholin nauttimisesta yleisillä teillä ja 10 ihmistä tuomittiin meluamisesta yleisillä teillä.

Melusaastetta koskeviin valituksiin voi liittyä hallinnollinen seuraamus (sakko), jonka suuruus vaihtelee vähäisiksi luokitelluista rikkeistä erittäin vakaviin rikkeisiin 600–300 000 euron välillä. Kansalaisten rinnakkaiseloasetukseen liittyvien rikkomusten osalta seuraamuksen määrä on 300 euroa.

Malagan pormestari Francisco de la Torre on vaatinut ihmisiä opettelemaan puhumaan hiljaisemmalla äänellä, ratkaisuna meluun Plaza Mitjanalla ja muilla kaupungin yöelämän alueilla.

Andalusian korkein oikeus (TSJA) ratifioi kaupunginvaltuustoa vastaan ​​annetun tuomion Marqués de Vadillo -aukion (Mitjana) baarien meluisuuden vuoksi ja tuomitsi konsistorialle 13 440 euron vuosikorvauksen kullekin melusta valittaneelle siihen asti, kunnes meluhäiriöongelma on saatu täydellisesti ratkaistua.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...