Mediat: Esko Roinetta huijattiin Málagan-hotellivarauksessa

Fuengirolassa talvehtiva näyttelijäkonkari Esko Roine, 79, antoi luottokorttitietonsa huijareiden käsiin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Esko Roine on sinivalkoinen näyttelijälegenda. Kuva: Tampereen Työväen Teatteri.

Pitkän linjan tunnettu näyttelijä Esko Roine, 79, viettää talviaan tuhansien suomalaisten tavoin Espanjan Aurinkorannikolla. Esko asuu puolisonsa, näyttelijä Ritva Jalosen, 66, kanssa vuokralla Fuengirolassa, missä hän on viihtynyt mainiosti.

Roine tähdittää kesäkuussa Viikinsaaren kesäteatterissa Tampereella Vanhoja poikia -musiikkinäytelmää, jota siivittävät legendaarisen Junnu Vainion laulut. Kesäteatterin tiimoilta Esko antoi viime viikolla haastatteluja medioille Suomessa.

Roine kehui muun muassa Iltalehden jutussa Fuengirolan julkista liikennettä ja nauroi, että ”ehkä VR:llä voisi olla jotain opittavaa”.

Vanhoja poikia -musiikkinäytelmä nähdään Viikinsaaren kesäteatterissa 4.-19.6. Rooleissa Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen.

Jouluvaloreissu Málagaan meni pieleen

Elämä Espanjan auringon alla on sujunut muuten mallikkaasti, mutta viime joulukuussa Esko joutui ikävän huijauksen uhriksi. Pariskunta oli menossa katsomaan kuuluisaa Málagan Larios-kävelykadun jouluvalaistusta, ja Esko päätti jäädä vaimonsa kanssa kaupunkiin yöksi.

- Mainos -

Esko varasi hotellihuoneen Booking.comin kautta.

– Sieltä tuli sähköposti, jossa kerrottiin, että hotellilla on epäselvyyttä korttitiedoistani ja pyydettiin antamaan ne uudestaan, Esko kertoi Seiskalle.

Yhteydenotto oli kuitenkin huijaus eikä tullut oikeasti Booking.comilta. Tällaiset huijausyritykset ovat yleistyneet hurjasti.

Näyttelijälegenda meni valitettavasti lankaan, sillä hän luuli sen liittyvän uuteen luottokorttiinsa ja vaihtuneeseen turvalukuun. Esko antoi korttitietonsa huijareille.

Pian Esko sai pankista viestin, että hänen pankkitilillään oli havaittu epämääräistä toimintaa ja tili suljettu. Esko otti oitis yhteyttä pankkiin ja kortti päätettiin sulkea.

Esko Roine Spede Shown vieraana vuonna 1974.

Vahinko jäi onneksi vähäiseksi

Hän kertoo Iltalehdessä ja Seiskassa, että vahinko jäi 40 euroon.

– Aika vähällä pääsin, hän huokaa Seiskassa.

Roine on huomannut vaastavien huijasten lisääntyneen. Hän mainitse Iltalehdessä esimerkiksi saaneensa tiedon ”postifirmalta”, että varastossa odottaisi häntä paketti.

- Mainos -

– En ollut tilannut yhtään mitään, vaan poistin yhteydenoton. Varovaisuus on siis lisääntynyt.

Esko Roine kuuluu kuuluisaan tamperelaiseen teatterisukuun. Roine on tuttu tv- ja elokuvakasvo, jonka roolit ovat vaihdelleet Robotti Ropsista Reinikaisen ylikomisarioksi ja Merirosvoradiosta Metsoloiden kunnanjohtajaksi. Viihdesarjat Taikapeili, Elämän suola, Luonnonmukainen rakastaja, Paavo ja Raili sekä Kummeleiden useat sarjat ovat vain osa Roineen laajasta tv-työstä. Valkokankaalla hänet voi nähdä mm. Täällä Pohjantähden alla -elokuvissa Otto Kivivuoren roolissa.

Tampereen Teatterissa hän työskenteli kaksikymmentä vuotta ensin hallintojohtajana 1979-88 ja sitten toimitusjohtajana 1988-98. Tampereen Työväen Teatterissa hän oli teatterinjohtajana vuoteen 2006, jolloin jäi eläkkeelle. Näyttelemistä hän ei kuitenkaan lopettanut, päinvastoin. 

Roine viilettää Helsingin kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin väliä, ja siinä sivussa tekee elokuvarooleja.

Talvikuukaudet hän kuitenkin on viettänyt useina vuosina jo Fuengirolassa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *