Lukuaika: Matti Nykäsen tarina näyttämöllä

Matti Nykäsen tarina näyttämöllä

Matti Nykänen – Hyppy sumuun on näyttelijä Tatu Mönttisen kunnianosoitus mäkisankarille ja viihdetähdelle. Monologi keskittyy Nykäsen hyppyuran jälkeiseen elämään, mutta se peilaa myös aikoja mestarin menestyksen vuosilta.

– Matin äkillinen poismeno helmikuun alussa oli shokki. Mietin silloin jopa monologikiertueeni peruuttamista, mutta päädyin jatkamaan. Tämä näytelmä käsittelee ihmistä julkisuuden takana, se on tehty lämmöllä Mattia kohtaan, Mönttinen kertoo.
Kevään aikana monologia on esitetty ympäri Suomen kymmeniä kertoja.

Tatu Mönttinen tuo mäkisankari Matti Nykäsen persoonan lavalle. Kuva on otettu viime viikolla Sierra Nevadan laskettelukeskuksessa.

– Vastaanotto on ollut positiivista, ihmiset ovat olleet yllättyneitä sisällöstä. Moni on tullut sanomaan, että odotin jotain repostelua Matin heikkouksista, mutta näytelmä olikin ihmistä kunnioittava.

Monologin repliikit ovat lähes kaikki Matti Nykäsen itsensä sanomia. Mönttinen keräsi niitä pitkään eri medioista ja sai rakennettua loogisen ja uskottavan tarinan henkilöstä, joka osin tahtomattaan oli jatkuvasti julkisuuden riepottelemana.

 

- Mainos -

Matti Nykänen – Hyppy sumuun nähdään Fuengirolassa Ravintola Kukossa torstaina 25.4. klo 19. Lippuja saa ennakkoon Centro Finlandian Infosta tai soittamalla +34 646 111 203.

Lehtiarvioita esityksestä:

Aamulehti (16.2.19): ** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat (24.11.18) ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen (28.11.18): ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

KultturelliMatkalaukussa – blogi (10.2.2019): “Tatu Mönttinen ui Matin nahkohin niin uskottavasti, että välillä melkein luulin katsovani Mattia livenä. Esitys nauratti, itketti, yleisö eli mukana Matin elämää. Tatun muuntaumiskyky on omaa luokkaansa, hetkessä hän hyppäsi tilanteesta toiseen ja esitys jatkui.”

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...